Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yaşam 25 Aralık 2024 - 12:38 Yorum: 0

İklim Değişikliği ve Uyum Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank, “Paris Anlaşmasının en önemli sacayaklarından biri olan şeffaflık raporlamasının uygulanması için Türkiye üzerine düşeni yapmış diğer ülkelere örnek olabilecek şekilde CO...

İklim Değişikliği ve Uyum Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank, “Paris Anlaşmasının en önemli sacayaklarından biri olan şeffaflık raporlamasının uygulanması için Türkiye üzerine düşeni yapmış diğer ülkelere örnek olabilecek şekilde COP29’da iki yıllık şeffaflık raporunu sunan iki ülkeden biri olmuştur” dedi.
İklim Değişikliği ve Uyum Koordinasyon Kurulu Toplantısı, İLBANK Macunköy Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (BMİDÇS) 29. Taraflar Konferansı (COP29) sunumunu ve sonuçları toplantıda değerlendirildi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank, COP29 Konferansını işaret ederek, “En önemli karar yeni iklim finansı olmuştur. Bu yeni hedef ile gelişmekte olan ülkelere 2035 yılına kadar gelişmiş ülkelerin kamu kaynaklarından sağlanacak 300 milyar dolar ve diğer tüm aktörlerden yönlendirilmesi öngörülen toplam 1,3 trilyon dolar değerindeki finansman hedefi küresel iklim finansmanı mimarisinde köklü bir değişimi temsil edecektir” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin COP29 Konferansında Birleşmiş Milletlere iki önemli konuyu sunduğunu hatırlatan Varank, “Bunlardan ilki iki yıllık şeffaflık raporudur. Paris Anlaşmasının en önemli sacayaklarından biri olan şeffaflık raporlamasının uygulanması için Türkiye üzerine düşeni yapmış diğer ülkelere örnek olabilecek şekilde COP29’da iki yıllık şeffaflık raporunu sunan iki ülkeden biri olmuştur” diye konuştu.
Varank, konferansta sunulan ikinci sunuma ilişkin ise şunları kaydetti:
“İklim değişikliğiyle mücadele vizyonunu ortaya koyan Türkiye’nin 2053 uzun dönemli iklim değişikliği strateji belgesi olmuştur. Bakan Kurum tarafından düzenlenen basın toplantısında dünya kamuoyuyla paylaşılan belgede 18 sektörde 89 strateji yer almaktadır. Bu belge ile Türkiye’nin 2053 net sıfır emisyon hedefine ulaşmak için gösterdiği kararlılık bir kez daha ortaya konulmuştur.”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber