malatya-buyuksehir
Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 21 Ekim 2024 - 13:11 Yorum: 0

Havalar soğudu, sobaya ilgi arttı

KIRŞEHİR (İHA) – Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte Kırşehir’de soba satışlarında artış yaşandı.Geçtiğimiz yıllara oranla soba fiyatlarında çok fazla değişim olmadığını söyleyen satıcılar, özellikle köy bölgelerinde yaşayan insan...

Havalar soğudu, sobaya ilgi arttı

KIRŞEHİR (İHA) – Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte Kırşehir’de soba satışlarında artış yaşandı.
Geçtiğimiz yıllara oranla soba fiyatlarında çok fazla değişim olmadığını söyleyen satıcılar, özellikle köy bölgelerinde yaşayan insanların sıcaklık oranlarının düşmesiyle birlikte satıcılara yöneldiğini söyledi. Tarihi Uzun Çarşıda çalışan soba satıcıları, insanların doğalgaz yanında soba ihtiyaçlarının da artış gösterdiğini belirtti. Esnaflardan Hamdi Yüksel, soba fiyatlarının 3 bin liradan başlayarak 30 bin liraya kadar çıktığını aktardı. Yüksel, “Sobalar; 3 bin liradan başlıyor, 30 bin liraya kadar soba çeşitleri var. Şömineli ve kovalı olmak üzere çeşitler var. İnsanlar, doğalgaz fiyatlarını henüz kestiremedikleri için soba alımlarına rağbet var” dedi.
Halil İbrahim Bıyıklı ise; "Sobaları vatandaşlara uygun şekillerde satıyoruz. Bizde sobalar 2 bin TL’den başlayıp 7-8 bin TL’ye kadar çıkıyor” derken, soba araştırması yapan Cemal İşeri ise, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte tedbir almaya çalıştıklarını söyleyerek; "Faturaların yüksek gelme durumuna karşı doğalgaz yanında alternatif oluşturuyorum” şeklinde konuştu.

Havalar soğudu, sobaya ilgi arttıHavalar soğudu, sobaya ilgi arttı
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri