Güney Kore Maliye Bakanı Choi Sang-mok, ABD’nin başkenti Washington’da gerçekleştirilen üst düzey ticaret müzakerelerinin ardından yaptığı açıklamada, tarafların 8 Temmuz’a kadar anlaşma paketi hazırlamasına karar verdiğini söyledi.ABD...
Güney Kore Maliye Bakanı Choi Sang-mok, ABD’nin başkenti Washington’da gerçekleştirilen üst düzey ticaret müzakerelerinin ardından yaptığı açıklamada, tarafların 8 Temmuz’a kadar anlaşma paketi hazırlamasına karar verdiğini söyledi.
ABD Başkanı Donald Trump’ın 2 Nisan’da duyurduğu karşılıklı gümrük vergilerinin yankıları sürüyor. Güney Kore Maliye Bakanı Choi Sang-mok ve Güney Kore Ticaret, Sanayi ve Enerji Bakanı Ahn Duk-geun, ABD’nin başkenti Washington’da ilk üst düzey ticaret görüşmelerini gerçekleştirdi. ABD Hazine Bakanı Scott Bessent ve ABD Ticaret Temsilcisi Jamieson Greer ile "2+2" müzakerelerde bulunan Choi ve Ahn, Trump’ın gümrük vergilerinden muafiyet talep etti.
"Temel bir çerçeve oluşturduk"
Choi, görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada ABD Başkanı Trump’ın karşılıklı gümrük vergilerini 90 gün süreyle askıya aldığını hatırlatarak, "İki tarafın karşılıklı tarifelerdeki duraksamanın sona ereceği tarih olan 8 Temmuz’a kadar Güney Kore’ye uygulanan gümrük vergilerinin kaldırılmasına yönelik bir ’temmuz paketi’ hazırlama konusunda mutabık kaldığını değerlendiriyoruz" dedi.
Choi, söz konusu paketin tarifeli ve tarife dışı önlemler, ekonomik güvenlik, yatırım iş birliği ve döviz politikaları olmak üzere 4 kategoriye odaklanacağını vurguladı. Yapılan görüşmelerin karşılıklı ticaret müzakereleri için iyi bir başlangıç olduğunu ifade eden Choi, "Değerlendirmemiz şu ki müzakerelerin başlangıç noktası olan bu 2+2 toplantıda ileride ele alınacak konuların kapsamını daraltıp, istişare takvimi konusunda bir mutabakata vardık ve temel bir çerçeve oluşturduk" diye konuştu.
"Endişelerimizi dile getirdik"
Karşılıklı müzakerelerde yapıcı bir tutum takınmanın önemli olduğuna dikkat çeken Choi, "İki ülkenin acele etmeden, sakin ve düzenli istişareler yürütme yönünde görüş birliğine varabilmesi anlamlıdır" dedi.
Temaslar sırasında Trump’ın duyurduğu yeni vergilerden muafiyet talep ettiklerini kaydeden Choi, "Güney Kore’ye karşılıklı ve sektörel vergilerin uygulanmasının ikili ekonomik işbirliğini olumsuz etkileyebileceği yönündeki endişelerimizi dile getirdik. Ülkemize yönelik tarifelerde muafiyet ve istisnaların gerekli olduğu yönündeki tutumumuzu ilettik" ifadelerini kullandı.
Choi ayrıca, ABD Ticaret Temsilcisi Jamieson Greer ile 15-16 Mayıs’ta Güney Kore’de daha fazla görüşme yapılacağını söyledi.
Endüstriyel iş birliği konusu da ele alındı
Güney Kore Ticaret, Sanayi ve Enerji Bakanı Ahn Duk-geun ise, ekonomik ve endüstriyel iş birliği konularının da görüşmelerde gündeme geldiğini ifade etti. Güney Kore’nin gemi inşa sektöründe ikili iş birliğine yönelik detaylı bir vizyon ortaya koyduğunu aktaran Ahn, bu vizyonda ABD’nin kapasite inşası, sektördeki yatırım fırsatları ve teknolojik işbirliği konularının da yer aldığını söyledi.
Bessent: "Çok başarılı görüşmeler yaptık"
ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, yapılan "2+2" görüşmeleri "çok başarılı" şeklinde nitelendirerek, "Düşündüğümden daha hızlı ilerliyor olabiliriz" şeklinde konuştu. Bessent, gelecek hafta itibarıyla muhtemel anlaşmanın teknik detayları konusunda görüşmelerde bulunmayı beklediklerini de belirtti.
Trump yeni gümrük vergilerini duyurmuştu
ABD Başkanı Donald Trump, 2 Nisan’da ticaret ortaklarına uygulanacak yeni gümrük vergilerini duyurmuştu. Temel tarife oranının yüzde 10 olacağını belirten Trump, ayrıca birçok ülkeye farklı oranlarda karşılıklı ek tarifeler uygulanacağını ifade etmişti. Güney Kore’ye uygulanacak karşılıklı gümrük vergisi oranını yüzde 25 olarak belirleyen Trump tepkiler üzerine karşılıklı tarifeleri 90 gün süreyle askıya almış, iki taraf arasında görüşmelere başlanması yönünde karar alınmıştı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, "Özgür Özel’in merhum Kamer Genç’in mezarı başında rakı kadehleriyle boy gösterip bunu ‘anma’ diye hepimize yutturmaya çalışması, hem inançlarımıza hem de toplumun ortak manevi değerlerine hakarettir" dedi.M
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya-Ukrayna Savaşı’na ilişkin, "Çatışmayı diplomasi yoluyla çözmeyi tercih ediyoruz. Ancak Ukrayna tarafı ve yabancı destekçileri müzakerelere yanaşmazsa, Rusya tarihi topraklarını askeri yöntemler aracılığıyla kurta
Avrupa Parlamentosu, Avrupa Birliği’nin Rus gazının ithalatını kademeli olarak yasaklama planını onayladı.Avrupa Parlamentosu (AP), bugün öğle saatlerinde gerçekleştirilen oylama ile Rusya’dan doğal gaz ve sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ithalatının 2027
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’de İsrail ateşi altında bir araçta mahsur kalarak hayatını kaybeden 6 yaşındaki Filistinli Hind Rajab’ın aile fertlerini ve akrabalarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti.
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Guo Jiakun yaptığı açıklamada, "Avrupa Birliği’nin (AB) dondurulmuş Rus varlıklarını Ukrayna’nın çıkarları doğrultusunda kullanmasına karşıyız" dedi.Avrupa Birliği’nin (AB) dondurulmuş Rus varlıklarının kullanılması konusun
Manisa’nın Sarıgöl Kaymakamı Halil Dalak, ilçedeki tek kadın muhtar olan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ayşe Yılmaz Gönen’i ziyaret ederek mahalle sorunları ve çözüm yolları üzerine görüş alışverişinde bulunarak, verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür etti.Sa
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "27 Aralık’ta Hatay’ımızda, 455 bininci yuvamızın anahtarlarını teslim edeceğiz" dedi.Bakan Kurum, TBMM Genel Kurulu’nda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 2025 yılına ilişkin fa
İngiliz yayın kuruluşu BBC’den ABD Başkanı Donald Trump’ın açtığı tazminat davasına ilişkin yapılan açıklamada, "Daha önce de açıkça belirttiğimiz gibi, bu davada kendimizi savunacağız. Devam eden hukuki süreçlere ilişkin daha fazla yorum yapmayacağız" de
Zeytinburnu’nda kentsel dönüşümdeki binadan düşen parçalar, 3 otomobili hurdaya çevirdi
Yağlıdere’de trafik kazasında bekçi hayatını kaybetti
03Bakırköy Adliyesi’nde tahliye vaadiyle dolandırıcılık yapan polis memuru hakkında 17 yıla kadar hapis talebi
04Sırp bakan: "Ukrayna gibi Hırvatistan da toprak kaybederek bedel ödemeli"
05Ankara’da bir marketten alkol çalan 3 şahıs tutuklandı
06Euroleague: Emporio Armani Milan: 72 - Fenerbahçe: 87
07UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 2 - Samsunspor: 0 (Maç sonucu)
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Samsunspor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Kasimpaşa A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük