malatya-buyuksehir
Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
12:25 Muğla’da kaçak avcılık denetimi: "İki kişiye para cezası kesildi"12:25 İTÜ Maden Fakültesi 3. Sektör-Akademisyen-Öğrenci Buluşması gerçekleştirild...12:24 Boşanma sürecindeki çiftin tartışması kanlı bitti: Karısını tabancayla vurd...12:23 Muğla’da deprem tatbikatı başarıyla gerçekleştirildi12:21 Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Kökrek, özel öğretim kurumlarıyla bir araya gel...12:21 Trakya Kalkınma Ajansı toplantısı yapıldı12:21 TUSAŞ’taki terör saldırısında etkisiz hale getirilen erkek teröristin kimli...12:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kongo Cumhuriyeti Devlet Başkanı Nguesso ile görüştü12:20 Mersin’de kadın sağlığı için kapsamlı destek hizmeti sürüyor12:19 TUSAŞ saldırısında şehit olan taksi şoförünün naaşı askeri törenle hastaned...12:18 İhlas Koleji Eko-Okullar programına üye oldu12:17 Kastamonu’da ebeveynler ile çocuklar arasındaki iletişim bu akademide güçle...12:15 Metruk yapıda çıkan yangın doğalgaz borusunu patlattı12:15 Can pazarının yaşandığı ölümlü kazada aracı devrilmesin diye vatandaşlar tu...12:14 Simit fırınından 20 bin liralık susam çalan şahıs tutuklandı12:14 Şanlıurfa’nın müzik kültürü dünyaya tanıtılıyor12:13 İçişleri Bakanı Yerlikaya: "Dün TUSAŞ’ta meydana gelen hain terör saldırısı...12:12 Meme kanserine karşı bilinçli olmak hayat kurtarıyor12:12 Sağlık Bakanlığı: "TUSAŞ tesislerine yönelik gerçekleştirilen terör saldırı...12:10 Bornova 1877’de Ercan Kılıç dönemi
Ekonomi 24 Ekim 2024 - 10:04 Yorum: 0

Gaziantep’te yeşil zeytinler tezgaha indi

Gaziantep’te hasadına başlanan sofralık yeşil zeytinler tezgahlardaki yerini aldı.Yöresel lezzetteki Gaziantep yeşil zeytininin hasadına başlandı. Kalitesine göre değişen fiyatlarla tüketiciye sunulan yeşil zeytinlerin kilogram fiyatı,...

Gaziantep’te yeşil zeytinler tezgaha indi

Gaziantep’te hasadına başlanan sofralık yeşil zeytinler tezgahlardaki yerini aldı.
Yöresel lezzetteki Gaziantep yeşil zeytininin hasadına başlandı. Kalitesine göre değişen fiyatlarla tüketiciye sunulan yeşil zeytinlerin kilogram fiyatı, 70 ila 100 lira arasında değişiklik gösteriyor. Gaziantep Çarşısı’nda 24 yıldır zeytin satan esnaf Ömer Çetinkaya, özellikle yağmur yağdıktan sonra zeytin fiyatlarının daha da artabileceğini söyledi.

“Eğer yağmur yağarsa zeytinler yağlanır”
Yağmurun yeşil zeytinlere lezzet kattığını ifade eden Çetinkaya, “Zeytinler ekim ayında toplanmaya başlanır. Eğer yağmur yağarsa zeytinler yağlanır. Bu yüzden Gaziantepliler zeytini yağmur yağdıktan sonra toplar. Yağmur sonrası toplanan zeytin daha yağlı ve lezzetli olur. Bu nedenle Gaziantep zeytini Türkiye’nin her yerinde tercih edilir. Zeytinin küçüğü, büyük zeytinden çok daha lezzetli olur” dedi.

“Zeytinler kadınlar tarafından kırılır”
Zeytinin yapılışıyla ilgili bilgi veren esnaf Çetinkaya, “Zeytinler kadınlar tarafından kırılır. Daha sonra çekirdeklerinden ayrılır. Bidonlara konularak içerisine su konulur. Zeytinin suyu günlük değiştirilir. Zeytinin cinsine bağlı olarak 1 hafta içerisinde hazır hale getirilir. Zeytinin salatası ve yemekleri Gaziantep’te çok tercih edilir. Zeytin fiyatları ise 70 TL ile 100 lira arasında değişiyor. Hazır halde olan zeytinlerin bidonu 500 TL’dir. Türkiye’nin her yerine siparişimiz var” diye konuştu.

Gaziantep’te yeşil zeytinler tezgaha indiGaziantep’te yeşil zeytinler tezgaha indi
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri