Bahar ayına girmemize rağmen Doğu Anadolu’da etkisini sürdüren elverişsiz hava koşuları, kırsalda enerji nakil hatlarına zarar verdi.Şiddetli fırtınanın etkisiyle elektrik direkleri devrilirken enerji kesintileri yaşandı. Aras EDAŞ Gen...
Bahar ayına girmemize rağmen Doğu Anadolu’da etkisini sürdüren elverişsiz hava koşuları, kırsalda enerji nakil hatlarına zarar verdi.
Şiddetli fırtınanın etkisiyle elektrik direkleri devrilirken enerji kesintileri yaşandı. Aras EDAŞ Genel Müdürü Fikret Akbaş, sorumluluk bölgeleri arasında olan Ağrı, Kars, Erzurum ve Erzincan’da fırtınanın etkili olduğunu belirterek, sahadaki personele destek ekipleri görevlendirildiğini söyledi.
Sabah saatlerinden itibaren doğuda etkili olan şiddetli rüzgar ve fırtına Ağrı, Kars, Erzurum ve Erzincan’da yaşamı olumsuz etkiledi. Saatteki hızı yer yer 90 km’ye ulaşan fırtına nedeniyle binaların çatısı uçtu, enerji nakil hatları zarar gördü. Şiddetli fırtınanın etkili olduğu bölgede çok sayıda direk devrilirken kopan hatlar nedeniyle enerji kesintileri yaşandı.
Doğu’da 7 ile enerji dağıtım hizmeti veren Aras EDAŞ bölgede teyakkuza geçerken arıza bakım onarım ekipleri destek birimler ile takviye edildi. Gelen ihbarları anında değerlendiren ekipler, çetin arazi şartları ve doğa koşullarına rağmen meydana gelen arızalara müdahale etti.
Aras EDAŞ Genel Müdürü Fikret Akbaş, sorumluluk bölgeleri arasında olan Ağrı, Kars, Erzurum ve Erzincan’da fırtınanın etkili olduğunu belirterek, " Bahar ayına girmemize rağmen bölgede olumsuz hava koşulları etkisini sürdürüyor. Şiddetli rüzgar ve fırtına nedeniyle yaşanan arızaları gidermek için 7/24 sahada görev yapan ekiplerimiz kırsalda mücadele ediyor" dedi.
Fırtınanın yalnızca enerji şebekesini değil tüketicilerin günlük yaşamını da olumsuz etkilediğini dile getiren Akbaş, "Yaşanan bu doğa olayının ardından Aras EDAŞ olarak, tüm ekiplerimizle hızlıca sahaya indik. Elektrik kesintilerini en aza indirmek amacıyla ekiplerimizi takviye ettik. Ulaşımı zor kırsal alanlara dahi ulaşan tam donanımlı personelimiz, özveriyle görev yapmaktadır. Bu süreçte yalnızca arıza bakım onarım ekiplerimiz değil, destek birimlerimizle birlikte sahadayız. Saha ve çağrı merkezimizde destek ekiplerimizle tüm Aras EDAŞ ailesi olarak, kesintisiz enerji için var gücümüzle çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Erken farkındalık, empati temelli iletişim ve dijital mahremiyet bilincinin önemine dikkat çeken Dr. Jaferi, “Sessizlik onay değildir” diyerek hem ebeveynlerin hem de öğretmenlerin aktif rol alması gerektiğini belirtiyor. Ergenlik Dönemi Zorbalığın En Sık
Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde ‘Şehrin Akıllı Çocukları’ projesi kapsamında maket ve resim sergisi düzenlendi.Türkiye genelinde 10 ilde yürütülen ‘Şehrin Akıllı Çocukları’ projesi kapsamında, Köyceğiz Atatürk İlkokulu 4. Sınıfları anlamlı maket ve resim ser
Aydın Lisesi’nde Coğrafya dersi öğrenciler için unutulmaz ve ilham verici bir öğrenme deneyimine dönüşürken, ADÜ Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı’ndan Arş. Gör. Alaattin Arıkan, sanal gerçeklik (VR) teknolojisini derse entegre ederek
Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen Yerli Malı Haftası etkinlikleri çerçevesinde öğrencilere gıda güvenliği ve hijyeni anlatıldı.Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Yerli Malı Haftası etkinligi gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen etkinlikl
Küçükçekmece Belediyesi’nce zabıta personeline yönelik iki gün boyunca ‘İletişim Eğitimi’ düzenlendi.Küçükçekmece Belediyesi, personelin mesleki gelişimine katkı sağlamak amacıyla eğitimler düzenlemeye devam ediyor. Bu çerçevede Belediye Çok Amaçlı Salonu
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: "2025 yılının ilk 11 ayında, sadece polis bölgesinde, terör örgütlerine yönelik düzenlediğimiz operasyonlarda 2 bin 63 şahıs tutuklandı. 7 terör eylemi engellendi."
Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan tarihi İshak Paşa Sarayı, etkili olan kar yağışıyla birlikte beyaz örtüyle kaplanırken, ortaya kartpostallık görüntüler çıktı.Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde yer alan ve Osmanlı mimarisinin en önemli eserleri arasında
E-defter uygulaması, hukuki olarak tutulması zorunlu olan defterin elektronik ortamda düzenlenmesini sağlar.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Kadınlarla ilgili meseleyi LGBT kontekstinde tartışıyorsanız kadınlara haksızlık yapıyorsunuz"
Sahil Güvenlik Komutanlığına uzman erbaş alınacak
03Malatya’da tır ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı
04Bakan Işıkhan: "’Özel hastanelere aktarılan pay artıyor’ ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır"
05Ordu’da ’dur’ ihtarına uymayan sürücü kovalama sonucu yakalandı
06Bozüyük’te otomobil, park halindeki tıra arkadan çarptı: 1 ölü, 1 yaralı
07Kocaeli’de silahlı saldırı: 1’i futbolcu 3 yaralı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Samsunspor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Kasimpaşa A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük