Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
12:26 Öğrenciler terör faaliyetleri konusunda bilgilendirildi12:26 “Çocuğunuzda bu belirtiler varsa okula göndermeyin”12:26 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Vaadedilmiş topraklar hayalinin varacağı yer, büyük...12:25 Ani yağışlara karşı mazgal ve menfez temizliği12:24 Kars’ta gün batımı kartpostallık görüntüler ortaya çıkardı12:22 İşitme engelli ailenin sessiz ve renkli yaşantısı böyle görüntülendi12:22 Bakan Tunç: "Ceza adalet sisteminin etkinliğini daha da tahkim edecek düzen...12:22 Terörle mücadele ekiplerine ’operasyonel atış teknikleri’ kursu12:22 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ne pahasına olursa olsun bölgemiz ve topraklarımız...12:21 VALORANT takımları Red Bull Home Ground’da karşı karşıya geliyor12:20 CHP lideri Özel: "Cumhurbaşkanlığı makamına ve onu seçen seçmenlere saygımı...12:20 Elazığ’da bir işletmede yapılan aramda ruhsatsız tabanca ele geçirildi12:19 Yapay zekâ artık insanları işe alıyor12:19 Torununu bıçaklayan dede: "Pişmanım"12:19 Darıca’da kış öncesi yollarda hummalı çalışma12:19 3 sanık yönünden bozulan Gezi Parkı davasında mütalaa hazırlanacak12:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Cumhur İttfakı’nın uzattığı elin değerinin muhatapl...12:18 Tarlada çalışacak işçi bulamayınca 3 bin 500 kilometre yol kat edip babasın...12:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bir elinde silah tutularak siyaset yapılmaz. Kobani...12:17 Aliağa’da zeytin hasadı yaklaşıyor, maliyetler üreticileri düşündürüyor
Sahil Park
Türkiye 09 Ekim 2024 - 10:13 Yorum: 0

Esenyurt’ta minik ellerin ürettiği turşular sokak hayvanları için mamaya dönüştü

Esenyurtlu miniklerin hünerli elleriyle hazırladığı turşular, sokak hayvanları için mamaya dönüştü. Küçük turşucular, satıştan elde ettikleri gelirle kedi ve köpek maması aldı. Hayvan dostu çalışmalarıyla örnek olan Esenyurt Belediyesi, mam...

Esenyurt’ta minik ellerin ürettiği turşular sokak hayvanları için mamaya dönüştü

Esenyurtlu miniklerin hünerli elleriyle hazırladığı turşular, sokak hayvanları için mamaya dönüştü. Küçük turşucular, satıştan elde ettikleri gelirle kedi ve köpek maması aldı. Hayvan dostu çalışmalarıyla örnek olan Esenyurt Belediyesi, mamaları teslim alarak sokak hayvanlarına ulaştırdı.
Esenyurt’ta anaokulu öğrencileri, sokak hayvanları için örnek bir çalışma başlattı. Öğrenciler, öğretmenlerinin yardımıyla turşu kurdu. Minik turşucular, hazırladıkları onlarca kavanoz turşuyu okullarının bahçesinde satarak, elde ettikleri gelirle sokakta yaşayan kedi ve köpekler için 1,5 ton mama aldı. Esenyurt Belediyesi Modern Hayvan Bakımevi’nde düzenlenen Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinliğine katılan öğrenciler, mamaları sokak hayvanlarına ulaştırılmak üzere belediye ekiplerine teslim etti. Mamalar, belediye ekiplerince sokak hayvanlarının beslenme noktalarına bırakıldı.
“Hayvanlar bizim en yakın dostumuz”
Etkinlikte turşucu miniklerle bir araya gelen Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, “Hayvanlar insanların en yakın en samimi dostları. Onlar da bir dosta ihtiyaç duyarlar. İşte bu nedenle bizim hayvanları sevmemiz, korumamız ve onlarla dost olmamız gerekiyor” dedi. Duyarlı davranışlarından dolayı öğrencilere teşekkür eden Başkan Özer, okul yöneticilerine de plaket verdi.
“Bir buçuk ton mama bağışladık”
Her yıl farklı bir kampanyayla sokak hayvanlarına mama desteğinde bulunduklarını söyleyen anaokulu müdürü Sevil Cengiz, “Bu yıl çocuklarımızla birlikte turşu yaptık. Sonra bu turşuları ailelerimize sattık ve elde ettiğimiz gelirle kedi köpek maması aldık. Bugün de çocuklarımızla hem barınağımızı ziyaret ettik hem de 1,5 tona yakın mamayı yetkililere teslim ettik. Burada bizi çok güzel karşıladılar” diye konuştu.
Barınakta keyifli bir gün geçirdiler
Duyarlı minikler, belediyenin çocuklara hayvan sevgisi aşılamak amacıyla düzenlediği Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinliğinde hem barınağı gezdi hem de onlar için hazırlanan gösterilerle doyasıya eğlendi. Belediyenin Modern Hayvan Bakımevi’nde gerçekleşen etkinlikte hazırlanan palyaço gösterileri, yüz boyama etkinlikleriyle keyifli bir gün geçiren çocuklar, hayvanları sevmeyi de ihmal etmedi.

Esenyurt’ta minik ellerin ürettiği turşular sokak hayvanları için mamaya dönüştüEsenyurt’ta minik ellerin ürettiği turşular sokak hayvanları için mamaya dönüştü
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri