malatya-buyuksehir
Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 19 Ekim 2024 - 14:29 Yorum: 0

Erzurum’da Yahya Sinvar için gıyabi cenaze namazı kılındı

Erzurum’da, İsrail tarafından şehit edilen Hamas’ın önde gelen liderlerinden Yahya Sinvar için gıyabi cenaze namazı kılındı.Lala Paşa Camii’nde bugün öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına yoğun katılım oldu.Sağlık çalışan...

Erzurum’da Yahya Sinvar için gıyabi cenaze namazı kılındı

Erzurum’da, İsrail tarafından şehit edilen Hamas’ın önde gelen liderlerinden Yahya Sinvar için gıyabi cenaze namazı kılındı.
Lala Paşa Camii’nde bugün öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına yoğun katılım oldu.
Sağlık çalışanlarının İsrail saldırılarının başladığı günden bugüne devam ettirdiği sessiz yürüyüşlerin 49’ncu haftasında hekim ve sağlık çalışanları gıyabi cenaze namazı sonrası terör, soykırım işgale karşı protestolarını sürdürdü.
Aile Hekimi Dr Ahmet Kar, burada yaptığı konuşmada, “İşgal atında yaşamak ölüm, düşmana karşı direnmek hayattır” deyip ölümü değil hayatı, diri olmayı, izzetli ve şerefli bir direnişi tercih eden, üzerine bombalar yağan bebekleri, çocukları, kadınları, yaşlıları ve çaresiz bırakılmış erkekleri en ön safta savunurken şehit olan Hamas lideri yiğit komutan Yahya Sinvar’ın şehadetini tebrik ediyor, İslâm davası uğruna liderlerini defalarca şehid veren Hamas mücâhidlerinin izzetli direnişini selâmlıyoruz. İnanıyoruz ki Yahya Sinvar’ın 62 yaşında en ön safta bir lider olarak yiğitçe cihad ederken şehit olduğu sahneler ümmet için Allah’ın izniyle zalimlere karşı her cephede direniş ruhunu dirilten, yenileyen ve güçlendiren bir ilham kaynağı olacaktır” dedi.
“Hatırlamaya çalışıyoruz. Çünkü Gazze’yi unutmaya ve unutulmaya terk etsek, kendimize, bizi insan kılan özümüze sırt çevirmiş, gönlümüze ihanet etmiş olacağız” diyen Dr Ahmet Kar, “Hissediyoruz. Tüm bu yaşananlardan gözlerimizi çevirmek Filistinli mü’minlerin diri ve diriltici ruhuna kalbimizi kapamak olacak. Tefekkür ediyoruz. İnsanlık âlemi olarak yaşadığımız bu zor günlerde tefekkür etmenin bizi hikâyelerin derinliklerine yaklaştıran, yaşanan hadiselerdeki ibretleri, dersleri görmemize kapılar açan, bizlere akleden bir kalp ile yaşamayı öğreten yollardan olduğunu idrak ediyoruz. İnanıyoruz. Uçsuz bucaksız bir kâinatın içinde, milyarlarca galaksinin arasında, yörüngesinde akıp giden küçücük bir dünyada yaşarken ansızın gelecek olan bir vakitte dağların, denizlerin, gökyüzünün zamanını doldurup paramparça olacağı o vadedilmiş güne iman ediyoruz. Korkarak ve ümit ederek bekliyoruz, işte o gün herkes çabasının karşılığını görecek” diye konuştu.
Gıyabi cenaze namazının kılınmasının ardından Şeyh Ahmet Yasin’in mektubu Aile Hekimi Dr. İbrahim Fatih Doğan tarafından okundu
Protesto yürüyüşüne müteakip Muhammet Şevket Gökşan hocanın duasının ardından program sona erdi.

Erzurum’da Yahya Sinvar için gıyabi cenaze namazı kılındıErzurum’da Yahya Sinvar için gıyabi cenaze namazı kılındı
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri