Sahil Park
malatya-belediye
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 29 Ocak 2025 - 15:01 Yorum: 0

Elmalı ATASEM dikiş atölyesinde kadınlar üreterek kazanıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Sanat Eğitim Merkezleri’nde (ATASEM), ücretsiz meslek ve sanat kursları ile kadınlar hem sosyalleşiyor hem de el emeği ürünleriyle aile ekonomilerine katkı sağlıyor.ATASEM meslek kursları ile kadın...

Elmalı ATASEM dikiş atölyesinde kadınlar üreterek kazanıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Sanat Eğitim Merkezleri’nde (ATASEM), ücretsiz meslek ve sanat kursları ile kadınlar hem sosyalleşiyor hem de el emeği ürünleriyle aile ekonomilerine katkı sağlıyor.
ATASEM meslek kursları ile kadınların üretime olan katkılarını arttıran Büyükşehir Belediyesi ev ekonomilerine de destek sağlıyor. Antalya genelinde faaliyet gösteren ATASEM Merkezlerinde el becerisi gerektiren birbirinden farklı kurslara katılan kadınlar hem özgüven kazanıyor hem de üreterek kazanıyor. Hediyelik eşya, takı tasarımı, saç bakımı ve dikiş-nakış gibi onlarca kursta eğitim alan kadınlar, öğrendiklerini üretime dönüştürerek satış yapabiliyor. Elmalı Büyükşehir Belediyesi Hizmet Biriminde yer alan ATASEM Dikiş Atölyesinde eğitim alan kursiyer kadınlar da kadının gücünü el emeği ürünleriyle gösteriyor. Kursiyer kadınlar her evin ihtiyacı olan çarşaf, yorgan kılıfı, yastık, pike, perde gibi birçok ürünü atölyede üretiyor. Çevrelerinden gelen talepleri ve çeyizlik siparişleri de yapan kadınlar sattıkları ürünlerden gelir elde ederken sosyalleşme imkânı da sağlayan kurslara yoğun ilgi gösteriyor.

“Ev ekonomisine katkı sağlıyorlar”
Dikiş Atölyesindeki faaliyetlerle ilgili bilgi veren ATASEM Elmalı Dikiş Atölyesi Usta Öğreticisi Hatice Tekeli, “Kadınlarımız burada kurslarımıza katılarak yeni teknikler öğrenerek, el emeği ürünlerini üreterek dikiş işlerini yapabiliyorlar. Burada çocuklarının çeyizinden torunlarının kıyafetine, pike takımları, nevresim takımları, tel kırma, çanta örme gibi her türlü tekniği öğrenerek üretim yapıyorlar. Birçok imkân atölyemizde mevcut. Bu makinaların kullanımını ve farklı özelliklerini öğrenen kursiyerlerimiz ürün çeşitliliğini de arttırabiliyor. Maddi imkânı sınırlı olan kursiyerlerimizde burada ürettikleri ürünlerden dışarıya iş yaparak kazanç elde edebiliyorlar” dedi.

Elmalı ATASEM dikiş atölyesinde kadınlar üreterek kazanıyorElmalı ATASEM dikiş atölyesinde kadınlar üreterek kazanıyor
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber