Seyran Park
Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 14 Ekim 2024 - 10:10 Yorum: 0

Elazığ’da ceviz hasadı başladı

Elazığ’da yaklaşık 130 bin ceviz ağacında hasat başladı. Üreticilerin zorlu çalışmalarla elde ettikleri cevizlerin yaş halinin kilosu 120, kuru hali ise 150 liradan satılıyor.Sonbaharın gelmesi ve havaların soğumaya başlamasıyla birlik...

Elazığ’da ceviz hasadı başladı

Elazığ’da yaklaşık 130 bin ceviz ağacında hasat başladı. Üreticilerin zorlu çalışmalarla elde ettikleri cevizlerin yaş halinin kilosu 120, kuru hali ise 150 liradan satılıyor.
Sonbaharın gelmesi ve havaların soğumaya başlamasıyla birlikte Elazığ’da ortalama 130 bin ceviz ağacında hasat başladı. Bu çerçevede Yurtbaşı beldesinde ceviz ağaçları bulunan Yasin Akyol, ailesiyle birlikte mesaiye başladı. Ailesiyle birlikte sabahın erken saatlerinde kalkan Akyol, cevizleri makine yardımıyla silkeliyor. Üzerinde kalan cevizler ise çubuk yardımıyla düşürülüyor. Ardından toplanan cevizler soyuluyor ve kurutmaya bırakılıyor. Cevizlerin yaş hali 120 lira kuru hali ise 150 liradan satışa sunuluyor.
Ceviz hasadının başladığını dile getiren Yasin Akyol, “Burada yaklaşık 50 kök ağacımız var. Hasadımız yeni başladı. 50 kök ağaçtan aldığımız toplamda hasat 500 ile 700 kilogram civarında oluyor. Ağaçlarımız yeni olduğu için hasadımız az. Bu cevizleri genelde İstanbul’a yolluyoruz. Cevizin yaş halini 120 liradan, kuruttuktan sonra ise 150 liradan veriyoruz. Biz de hem Chandler hem Robert hem de Fernor cinsi ceviz ürettiğimiz için fiyatlar da değişebiliyor” dedi.
Ceviz hasadının 15 gün sürdüğünü dile getiren Akyol, “Sabahın erken saatinde hasada başlıyoruz. Saat 14.00’a kadar hasadımızı yaptıktan sonra temizleme işlemine geçiyoruz. Normalde biz bu hasadı ve temizleme işlemlerini makine ile yapıyorduk. Ancak elle daha iyi olduğu için makine ile yapmıyoruz. Hasadımız ekim ayının 10’u gibi başlıyor ve 15 gün kadar sürüyor. Bu hasat dönemi bizim yöreye göre böyle. Dağlık alanlarda ve bölgeye göre erken hasat edenler de olabiliyor” şeklinde konuştu.

Elazığ’da ceviz hasadı başladıElazığ’da ceviz hasadı başladı
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri