Malatya Belediyesi"ne bağlı toplu taşıma işinin gerçekleşmesini sağlayan kuruluşun adı MOTAŞ. Malatya"da yaşayıp da MOTAŞ"ın adını şanını bilmeyenimiz yoktur.
Son günlerde sık, sık olumsuzluklarla gündeme geldikten sonra.
Toplu taşıma aracını tercih edenlerden biriyim, hem bizim için ekonomik hem de ilimizde ki trafik keşmekeşinde araç kullanacak kadar sabırlı olmadığım için.
Malatya"da toplu taşıma araçları kamu görevi yaptığı için sürücülerinin de bu bilinçte olması gerekir, ama nerde bu anlayış.
Anlayışsız olarak sadece MOTAŞ Şoförlerini suçlamak istemiyorum, Minibüsçüler çok daha anlayışsız.
Sakın burada Beyefendi Sürücüler beni kınamasın, kurunun yanında yaşta yanar misali. Ya anlayışsız sürücüleri aralarından dışlarlar ya da aynı kategoride anılırlar.
MOTAŞ sürücülerini eğitecekmiş, bence yararı olmaz(!) Araç kullanırken telefonla konuşmamaları gerektiğinin eğitimle ne ilgisi var? Ya da kısa mesafede aşırı hız yapıp durağa geldiğinde aniden durmasının gerekmediğini nasıl öğreteceksiniz. Bunları ehliyet sınavları esnasında öğrenmemişler, bundan sonra eğitimle öğreneceklerini beklemek hata olur.
Peki, MOTAŞ Şoförlerine balans ayarını belediye ya da MOTAŞ yetkilileri yapacakmış, Minibüsçülere balans ayarını kim yapacak?
Direksiyona oturan kendini ölümsüz sanıyor, kanun kural nizam intizam hak getire, klakson çalmak hobileri, dikiz aynasından yalnız binen bayanları dikizlemek tüm bunların eğitimini kim verecek?
Bu kadar şoförleri eleştirmek yeter
Peki, bu şoförler mesai saatlerinde ne gibi sıkıntılar yaşıyor bu konuyu biraz irdeleyelim.
Son 6 aydır ana caddelerden tutunda ara sokaklara kadar her yer alt yapı çalışmasından ötürü delik deşik. Özel oto sürücüleri keyfiyeti için şehir içinde araç kullanırken, MOTAŞ ve Minibüs şoförleri ekmek parası için direksiyon başında olmak zorunda.
Hiç düşündünüz mü, belediye otobüs şoförü tuvalet ihtiyacını nasıl giderir?
Merkez de çalışanlar için Yeni Cami tuvaleti, Çilesiz ve TOKİ yönüne çalışan şoförler çay ocağı tuvaletini, Üniversite durağında çalışanlarda eski Şıra Pazarında ki tuvaletleri kullanır.
Peki, nitekim bu şoförlerde insan ve yol boyunda tuvalet ihtiyacını giderecek yer var mı? YOK!
Merkezden Şoför Okulu servisini yapan şoförün stresini varın Siz düşünün.
Yemeklerini, yemek için çay ocağı köşelerini tercih eden şoförlerden, memnuniyet duyulacak hizmeti beklemekte aslında saçma. Verelim bu insanlara insanca yaşayacakları ortam ondan sonra kaliteli hizmet bekleyelim.
MOTAŞ Şoförleri olsun Minibüs Şoförleri olsun, eğitimden önce insan olduklarını hatırlatalım ardından insanlık bekleyelim.
Saygılarımla