Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Murat  Çelik

Dersimiz MOTAŞ

07 Eylül 2010 - 02:20 Yorum: 3

Malatya Belediyesi"ne bağlı toplu taşıma işinin gerçekleşmesini sağlayan kuruluşun adı MOTAŞ. Malatya"da yaşayıp da MOTAŞ"ın adını şanını bilmeyenimiz yoktur.

Son günlerde sık, sık olumsuzluklarla gündeme geldikten sonra.

Toplu taşıma aracını tercih edenlerden biriyim, hem bizim için ekonomik hem de ilimizde ki trafik keşmekeşinde araç kullanacak kadar sabırlı olmadığım için.

Malatya"da toplu taşıma araçları kamu görevi yaptığı için sürücülerinin de bu bilinçte olması gerekir, ama nerde bu anlayış.

Anlayışsız olarak sadece MOTAŞ Şoförlerini suçlamak istemiyorum, Minibüsçüler çok daha anlayışsız.

Sakın burada Beyefendi Sürücüler beni kınamasın, “kurunun yanında yaşta yanar” misali. Ya anlayışsız sürücüleri aralarından dışlarlar ya da aynı kategoride anılırlar.

MOTAŞ sürücülerini eğitecekmiş, bence yararı olmaz(!) Araç kullanırken telefonla konuşmamaları gerektiğinin eğitimle ne ilgisi var? Ya da kısa mesafede aşırı hız yapıp durağa geldiğinde aniden durmasının gerekmediğini nasıl öğreteceksiniz. Bunları ehliyet sınavları esnasında öğrenmemişler, bundan sonra eğitimle öğreneceklerini beklemek hata olur.

Peki, MOTAŞ Şoförlerine balans ayarını belediye ya da MOTAŞ yetkilileri yapacakmış, Minibüsçülere balans ayarını kim yapacak?

Direksiyona oturan kendini ölümsüz sanıyor, kanun kural nizam intizam hak getire, klakson çalmak hobileri, dikiz aynasından yalnız binen bayanları dikizlemek tüm bunların eğitimini kim verecek?

Bu kadar şoförleri eleştirmek yeter…

Peki, bu şoförler mesai saatlerinde ne gibi sıkıntılar yaşıyor bu konuyu biraz irdeleyelim.

Son 6 aydır ana caddelerden tutunda ara sokaklara kadar her yer alt yapı çalışmasından ötürü delik deşik. Özel oto sürücüleri keyfiyeti için şehir içinde araç kullanırken, MOTAŞ ve Minibüs şoförleri ekmek parası için direksiyon başında olmak zorunda.

Hiç düşündünüz mü, belediye otobüs şoförü tuvalet ihtiyacını nasıl giderir?

Merkez de çalışanlar için Yeni Cami tuvaleti, Çilesiz ve TOKİ yönüne çalışan şoförler çay ocağı tuvaletini, Üniversite durağında çalışanlarda eski Şıra Pazarında ki tuvaletleri kullanır.

Peki, nitekim bu şoförlerde insan ve yol boyunda tuvalet ihtiyacını giderecek yer var mı? YOK!

Merkezden Şoför Okulu servisini yapan şoförün stresini varın Siz düşünün.

Yemeklerini, yemek için çay ocağı köşelerini tercih eden şoförlerden, memnuniyet duyulacak hizmeti beklemekte aslında saçma. Verelim bu insanlara insanca yaşayacakları ortam ondan sonra kaliteli hizmet bekleyelim.

MOTAŞ Şoförleri olsun Minibüs Şoförleri olsun, eğitimden önce insan olduklarını hatırlatalım ardından insanlık bekleyelim.

Saygılarımla

YAZIYA YORUM YAP
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
YORUMLAR 3
Yorumcu
MEHMET 07 Eylül 2010 - 16:00
BU İŞİN BAŞINDA EĞİTİM ŞART O GÜZEL YENİ OTOBÜSLERE BİNENLER KENDİNİ FARKLI GÖZDE GÖRÜYORLAR GÖZLERİNDE SİYAH GÖZLÜK SAĞI SOLU SÜZDÜREREK BENMEYE KIYAMADIĞIMIZ O OTOBÜSLERE BİR ANİ FRENE BİR GAZ VEREREK YOLCULARIN YÜREĞİTİ AĞZINA GETİRİYOR KENDİLEREİ O SİYAH GÖZLÜKLRİ GÖZÜNDE HAYEL DÜNYASINA DALIYORLAR YOLCUNUN İNMESİ GEREKEN YERDE İNDİRMİYORLAR YOLCUDAN ÖZÜL DİLEMESİ GEREKİRKEN YOLCU İNDİKTEN SPONRA DA ARKASINDAN OLMADIK SÖZLER SÖYLÜYORLAR.40 YILDIR BU ŞEHİRDEYİM BU YILKI OTOBÜS ŞÖRÖRLERİNDE GÖRDÜĞÜM İLGİSİZLİK LAKAYIKLIĞI DAHA ÖNCEKİ YILLARDA GÖRMEDİM.
Yorumcu
HASAN 07 Eylül 2010 - 15:40
SAYIN HOCAM Ne kadar ehliyet sınavında gereken söylensede iç eğitim kadar önem kazanmaz.Bir iş karantisi olmadığında iç eğitimi idarede desteklerse mutlaka olumlu sonuç alınacaktır. LAKİN minibüscüler için ne demek gerekir bilemem, ama mutlaka ama mutlaka tedbir alınması gerekir.Gelişi güzel şoförlük yapmak pek iç açıçı değil hepimiz sıkıntı çekmekteyiz...SELAMLAR İYİ BAYRAMLAR MALATYA
Yorumcu
İhsan KALENDER 07 Eylül 2010 - 06:54
Dünyanın her yarinde (KAMU yada ÖZEL farketmez ) kuruluşlar günün şartlarına göre çalışanlarına çalıştıkları branş ile ilgili eğitim verirler. Gerek teknik konularda, gerekse sosyal ve halkla ilişkiler konusunda çalışanlarını eğitime tabi tutarlar. Bu mealde EĞİTİM hem gerekli hem de zorunludur. Bunları yapamazsanız VERİMLİLİK düşer.Hizmette ve ÜRETİMDE kalite zayıflar. MAL ve HİZMET üreten bütün kuruluşlar, gerektiği için ÜNİVERSİTELERDEN veya EĞİTİM KURUMLARINDAN teknik ve sosyal yardım almakla kalmaz, prof-ları veya uzman kişileri ücreti karşılığında ilgili kurumlara getirip personelini eğitirler. Dolayısıyla KALİFİYE ELEMAN bazında KALİTELİ mal veya HİZMET üretirler. Sizin KRİTİZE ettiğiniz tüm konular ve sıkıntılar bu HİZMETİÇİ eğitimin içinde yeralır. Şimdi İSTANBULU dikkate alın! 7 tepe falan değildir bu şehir! 70 tepedir! Şimdi bir uçtan öbür uca yolcu taşıyan banliyö trenleri ile metrobüs ve otobüsleri hesaba katın. Aynı sıkıntıları hem sürücü hemde yolcu açısından irdelerseniz meselenin önemini daha göreceksiniz. Eğitimli personelin bu gibi konulara hazırlıklı olması bile bir eğitim biçimidir. Kısacası EĞİTİM ŞART kardeşim.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
casino siteleri