Sahil Park
malatya-belediye
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yeşilyurt Büyükşehir Belediyesi
Kültür 26 Mart 2025 - 15:53 Yorum: 0

Depremde hasar alan Gaziantep’teki tarihi Alaybey Cami ibadete açıldı

Depremde hasar alan Gaziantep’teki tarihi Alaybey Cami, tamamlanan restorasyon çalışmalarının ardından tekrar ibadete açıldı.Gaziantep’in tarihi miraslarından biri olan ve 16. yüzyıldan günümüze kadar ulaşan Alaybey Cami, 6 Şubat 2023’...

Depremde hasar alan Gaziantep’teki tarihi Alaybey Cami ibadete açıldı

Depremde hasar alan Gaziantep’teki tarihi Alaybey Cami, tamamlanan restorasyon çalışmalarının ardından tekrar ibadete açıldı.
Gaziantep’in tarihi miraslarından biri olan ve 16. yüzyıldan günümüze kadar ulaşan Alaybey Cami, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremde ağır hasar almasının ardından tamamlanan restorasyon çalışmalarıyla yeniden ibadete açıldı. Açılış töreni, cami avlusunda yoğun katılımla gerçekleşti. Törene, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Vakıflar Bölge Müdürü Erdoğan Tunç, vakıf personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılışta konuşan Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, tarihi caminin tekrar ibadete açılmasının sevincini yaşadıklarını ifade ederek restorasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.
Vakıflar Bölge Müdürü Erdoğan Tunç ise Gaziantep’te 6 Şubat depremlerinde 40 tarihi eserin zarar gördüğünü belirterek, restorasyon çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi. Tunç, "Bugün iki büyük sevinci bir arada yaşıyoruz. Hem Kadir Gecesi’ne ulaşmanın huzurunu hem de Alaybey Cami’nin yeniden cemaatiyle buluşmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Restorasyonu tamamlanan eserlerimizi peyderpey açmaya devam ediyoruz. 2025 yılının sonuna kadar bütün eserlerimizin restorasyonunu büyük oranda tamamlamayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek cami resmen ibadete açıldı. İlk namaz, açılışa katılan vatandaşlarla birlikte camide kılındı. Gaziantepliler, bu anlamlı günde yeniden cemaatle buluşan Alaybey Camisi’nde dualar ederek Kadir Gecesi’nin manevi atmosferini yaşadı.

Depremde hasar alan Gaziantep’teki tarihi Alaybey Cami ibadete açıldı
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber