Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian, ABD’nin gümrük vergilerini silah olarak kullandığı belirtilerek, "Çin, halkının meşru hak ve çıkarlarının, uluslararası ekonomik ve ticaret kurallarının ve çok taraflı ticaret sisteminin baltalanmas...
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian, ABD’nin gümrük vergilerini silah olarak kullandığı belirtilerek, "Çin, halkının meşru hak ve çıkarlarının, uluslararası ekonomik ve ticaret kurallarının ve çok taraflı ticaret sisteminin baltalanmasını oturup izlemeyecek. Çin savaşmak istemiyor. Ancak karşısına çıkıldığında da korkmayacak" dedi.
ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin’e yönelik gümrük vergisi oranını yüzde 125’e çıkarmasına Pekin yönetiminden tepki geldi. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD’nin gümrük vergilerini silah olarak kullandığı belirterek, Washington’un Pekin’e "azami baskı" uyguladığını ifade etti. Çin’in ABD’nin "bencil" hamlelerinden korkmayacağının ve bu hamlelerle sonuna kadar mücadele edeceğinin altını çizen Lin, Trump’ın karşılıklı gümrük vergilerinin çok taraflı uluslararası ticaret sistemini "baltaladığını" vurguladı.
"ABD’nin tarifeler yoluyla uyguladığı tehdit ve şantaj, dünyayı boğazından tutup uzlaşmaya varmaya veya taviz vermeye zorlamaya yönelik bir girişimdir" diyen Lin, "Tehdit etmek ve baskı uygulamak Çin ile başa çıkmanın doğru yolu değildir. ABD müzakere istiyorsa, eşitlikçi ve saygılı tavrını göstermelidir" ifadelerini kullandı.
"Çin savaşmak istemiyor"
Ülkesinin ABD’nin gümrük vergisi hamlelerine sessiz kalmayacağını hatırlatan Lin, "Çin, halkının meşru hak ve çıkarlarının, uluslararası ekonomik ve ticaret kurallarının ve çok taraflı ticaret sisteminin baltalanmasını oturup izlemeyecek" uyarısında bulundu.
Lin, "Vergi ve ticaret savaşlarının kazananı yoktur. Çin savaşmak istemiyor. Ancak karşısına çıkıldığında da korkmayacak" şeklinde konuştu.
Trump, Çin’e uygulanan gümrük vergisi oranını yüzde 125’e çıkarmıştı
ABD Başkanı Donald Trump, 2 Nisan’da ticaret ortaklarına uygulanacak yeni gümrük vergilerini duyurmuştu. Dün yürürlüğe giren vergiler sonrasında 75’ten fazla ülkenin ticari sorunları çözmek için ABD ile iletişime geçtiğini belirten Trump, gümrük vergilerini 90 gün süreyle askıya aldığını belirtmişti. Trump, "Bu ülkeler, ABD’ye hiçbir şekilde misilleme yapmadığı için, 90 günlük bir duraklama ve bu süre boyunca geçerli olacak yüzde 10’luk karşılıklı gümrük vergisi uygulamasının derhal yürürlüğe girmesine izin verdim" demişti.
Buna rağmen, ABD’nin gümrük vergilerine misilleme yapan Çin’e yönelik vergi oranını artırma kararı aldığını açıklayan Trump, "Çin’in dünya pazarlarına gösterdiği saygısızlık nedeniyle, Çin’e uygulanan gümrük vergisini derhal yürürlüğe girmek üzere yüzde 125’e yükseltiyorum. Çin, umarım yakın zamanda ABD’yi ve diğer ülkeleri sömürme dönemlerinin artık sürdürülebilir veya kabul edilebilir olmadığını anlayacaktır" diye konuşmuştu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, "Özel’in Brüksel’deki açıklamalarını kesinlikle reddediyor ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik temelsiz ve saygısız ifadeleri şiddetle kınıyoruz" dedi.AK Parti Genel Başkanvekili
Rusya Dış İstihbarat Servisi’nin (SVR) iddiasına göre, Ukrayna’daki yolsuzluk skandalı nedeniyle moralleri ciddi şekilde düşen Ukrayna askerleri, cephedeki mevzilerini terk ediyor.Rusya, Ukrayna’daki yolsuzluk skandalının cephedeki askerleri de etkilediği
AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, "Özgür Özel’in merhum Kamer Genç’in mezarı başında rakı kadehleriyle boy gösterip bunu ‘anma’ diye hepimize yutturmaya çalışması, hem inançlarımıza hem de toplumun ortak manevi değerlerine hakarettir" dedi.M
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya-Ukrayna Savaşı’na ilişkin, "Çatışmayı diplomasi yoluyla çözmeyi tercih ediyoruz. Ancak Ukrayna tarafı ve yabancı destekçileri müzakerelere yanaşmazsa, Rusya tarihi topraklarını askeri yöntemler aracılığıyla kurta
Avrupa Parlamentosu, Avrupa Birliği’nin Rus gazının ithalatını kademeli olarak yasaklama planını onayladı.Avrupa Parlamentosu (AP), bugün öğle saatlerinde gerçekleştirilen oylama ile Rusya’dan doğal gaz ve sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ithalatının 2027
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’de İsrail ateşi altında bir araçta mahsur kalarak hayatını kaybeden 6 yaşındaki Filistinli Hind Rajab’ın aile fertlerini ve akrabalarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti.
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Guo Jiakun yaptığı açıklamada, "Avrupa Birliği’nin (AB) dondurulmuş Rus varlıklarını Ukrayna’nın çıkarları doğrultusunda kullanmasına karşıyız" dedi.Avrupa Birliği’nin (AB) dondurulmuş Rus varlıklarının kullanılması konusun
Manisa’nın Sarıgöl Kaymakamı Halil Dalak, ilçedeki tek kadın muhtar olan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ayşe Yılmaz Gönen’i ziyaret ederek mahalle sorunları ve çözüm yolları üzerine görüş alışverişinde bulunarak, verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür etti.Sa
Bursa’da kavşakta feci kaza: 1 ağır yaralı
Erzurum’da bir kişi baltayla ağır şekilde yaralandı
03Şanlıurfa’da bir kişi otomobilini ateşe verdi
042026 Merkezi Yönetim Bütçesi görüşmeleri tamamlandı
05Sumud yeniden yolda: İlkbaharda Gazze’ye ikinci sefer
06Kazaya karışan alkollü sürücünün savunması: "Hastamız vardı, biraz acil hareket etmemiz gerekiyordu"
07Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminaline geldi
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Samsunspor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Kasimpaşa A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük