Seyran Park
Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yaşam 14 Ekim 2024 - 10:50 Yorum: 0

Buzağı ölümlerine karşı önemli adım

Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, maternal antikor eksikliğine bağlı buzağı ölümlerinin azaltılması amacıyla önemli bir adım attı. “Yaşasın Buzağılar, Gülsün Yüzler” projesi kapsamında üretilen toz kolostrum ürününün marka tescil süreci baş...

Buzağı ölümlerine karşı önemli adım

Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, maternal antikor eksikliğine bağlı buzağı ölümlerinin azaltılması amacıyla önemli bir adım attı. “Yaşasın Buzağılar, Gülsün Yüzler” projesi kapsamında üretilen toz kolostrum ürününün marka tescil süreci başarıyla tamamlandı. Ürün, "Uşak Tarım Kolostrum" markası adı altında piyasaya sunulacak.

Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü açıklamasında, “Projenin temel hedefi, yeni doğan buzağı ölümlerini %20’den %5 seviyelerine düşürmek. Bu amaçla geliştirilen toz kolostrum, buzağıların doğumdan sonra ihtiyaç duyduğu temel besinleri ve antikorları sağlayarak hayatta kalma şanslarını artırıyor. Ürün, Uşak’taki çiftçilerin yanı sıra bölge genelinde de büyük bir ilgi görüyor” görüşlerine yer verdi.

Marka tescilinin tamamlanmasıyla birlikte, Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, üretim ve satış faaliyetlerine "Uşak Tarım Kolostrum" adı altında devam edecek. Ürün, sektördeki kaliteli çözümlerden biri olarak hayvancılıkla uğraşan çiftçilere önemli bir destek sunuyor.

Müdürlük yetkilileri, buzağı ölümlerinin önüne geçmek ve hayvancılık sektöründe verimliliği artırmak için çalışmalara hızla devam edeceklerini belirtti. Uşak Tarım Kolostrum’un, hem bölge ekonomisine katkı sağlaması hem de çiftçilerin hayvan yetiştiriciliğinde daha başarılı sonuçlar elde etmelerine yardımcı olması bekleniyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri