Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 14 Nisan 2025 - 09:02 Yorum: 0

Bursa’da zirai donun faturası ağır olacak

Zirai don nedeniyle Bursa’nın bazı ilçelerindeki meyve ağaçlarında yüzde 80’e varan kayıpların olduğu bildirildi.Ülkenin önemli bölümünde etkili olan zirai don Bursa’daki tarım ürünlerinde de ciddi hasar oluşturdu.Tarım ve Orman İl Müd...

Bursa’da zirai donun faturası ağır olacak

Zirai don nedeniyle Bursa’nın bazı ilçelerindeki meyve ağaçlarında yüzde 80’e varan kayıpların olduğu bildirildi.
Ülkenin önemli bölümünde etkili olan zirai don Bursa’daki tarım ürünlerinde de ciddi hasar oluşturdu.Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, üreticilerden gelen talepler üzerine saha çalışmalarına ağırlık verdi ve hasar tespit çalışmalarına başladı.
Ekiplerin yaptığı ilk tespitler çerçevesinde ilçelere göre değişmekle beraber özellikle meyvelerde yüzde 30 ila 80 arasında kayıpların oluştuğu öğrenildi.
Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Fevzi Çakmak da Bursa’nın yüzde 70’ine yakınında hasar oluştuğuna dikkati çekerek "Kiraz, erik, kayısı, şetfali, nektarin ve hatta cevizde bile ciddi anlamda zararlar var. İznik, Orhangazi, İnegöl, Kestel’de hasar oranları çok daha ciddi boyutlarda" dedi.
Geç donların, meyve ağaçların en hassas olduğu çiçek ve tomurcuk döneminde yaşandığını vurgulayan Çakmak, "Bu zamanda yakalanınca bütün çiçek ve meyve tomurcukları dondu. Zirai donun Bursa’daki faturası çok ağır oldu" diye konuştu.
Çakmak, sadece Bursa değil tüm Türkiye’de benzer sorunlar ve kayıpların olduğunu belirterek, "Bu yıl meyveyi pahalıya yiyeceğiz. Çiftçi gerçekten mağdur. Sadece sigorta yaptıranlar değil zirai dondan etkilenen tüm çiftçilerin desteklenmesi gerekiyor. Don hadisesinin yaşandığı bölgeler zaman geçirilmeden afet bölgesi ilan edilmelidir. Çiftçilerin en azından zararının karşılanması gerekiyor. Bütün çiftçilerimize, ülkemize geçmiş olsun diyorum gerçekten son derece üzgünüz" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Şenay Korkmaz
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber