Seyran Park
Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 14 Ekim 2024 - 17:29 Yorum: 0

Bozkırda yeni hasat ballar paketlenmeye başladı

KONYA (İHA) – Konya’nın Bozkır ilçesinde Tarımsal Kalkınma Kooperatifinde yeni hasat ballar paketlenmeye başladı.KOP (Konya Ovası Projesi) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Dr. Murat Karakoyunlu, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcı...

Bozkırda yeni hasat ballar paketlenmeye başladı

KONYA (İHA) – Konya’nın Bozkır ilçesinde Tarımsal Kalkınma Kooperatifinde yeni hasat ballar paketlenmeye başladı.
KOP (Konya Ovası Projesi) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Dr. Murat Karakoyunlu, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Kasım Akyol, Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen ve beraberindeki heyet Bozkır Bal Dolum ve Paketleme Tesisini ziyaret etti. Bozkır Tarımsal Kalkınma Kooperatifince işletilen, Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi (GTHKP) kapsamında, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı finansmanında, Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya İl Müdürlüğü, Bozkır Belediyesi iş birliği ile kurulan tesiste bal süzme ve paketleme işleri ile arı beslemesinde kullanılan fondan şekeri üretimi hakkında incelemelerde bulunuldu.
İncelemelerle ilgili yapılan açıklamada, “Bozkır Tarımsal Kalkınma Kooperatifinde yeni hasat ballar paketlenmeye başlanmış olup, tesiste analizleri yapılmış toplam aktivite değeri 40 üzeri ve 1000 prolin üzeri çiçek balı paketlenmektedir. Tesis sayesinde güvenilir ve kaliteli gıdanın doğrudan üreticiden tüketiciye ulaştırılması hedeflenmiştir” denildi.
Değeri henüz anlaşılmayan Bozkır balının daha fazla tanınması ve tüketilmesi için çalışmalar yürütüldüğü de kaydedildi.

Bozkırda yeni hasat ballar paketlenmeye başladı
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri