Evet, referandum sayesinde bu yıl ramazan ayı bayağı bereketli oldu.
Kayısı"da yaşanan don nedeni ile ilimiz piyasasına giren 89 trilyon sıcak para hemen herkese faydalı oldu.
Hükümet dona duyarsız kalsaydı ne olurdu düşünmek istemiyorum. Kısaca, Malatya"nın üzerine karabulut kümesi gelir ve 1 yılımız kararırdı. İyi oldu don felaketi yaşandı desem kızanlar olur, ama kızmasınlar Malatya"mızda 100 bin kişi sosyal yardımlaşma vakfından yardım alıyor, 30 bine yaklaşmış işsiz rakamı, her geçen gün hacizlik olan esnaf ve çalışanları düşündüğümde bunlar yetmez gibi geçimini kayısı ile idame ettirenlerin zararları karşılanmasaydı, tam anlamı ile felaket olurdu.
Allah Devlete Zeval Vermesin, sözünü hep söylerim şimdi olduğu gibi.
Herkesi mutlu etmek zor tabi, hele, hele referandumu siyasi seçime çevirmeyin diye meydanlarda nutuk atan siyasi liderlerin aleni siyaset yaptığı şu günlerde
Maşallah bizde de ne sivil toplum örgütü varmış birlik bütünlük içinde olan, inanın çok şaşırdım. Birbir ardına açıklama yapıyorlar, . Derneği-Birliği olarak evet-hayır diyoruz diyerek.
Şaşırdım niye biliyor musunuz?, nasıl oluyor da çay içmek için bile davete iştirak etmeyen üyeler veya karar almak için bile yönetim kurulunu toplamaktan aciz dernekler-birlikler bu referandumda topluca karar alabiliyorlar evet-hayır demek için.
Kapısında yıllardır beklediğimiz AB ülkeleri bu durumu analiz edecek olsalar Türkisch Komedi diye adlandırırlar, eminim.
Peki, tüm bunlar niye sahneleniyor, biliyor musunuz? (bildiğimden değil de tahminlerimden yola çıkarak, izah etmeye çalışacağım.)
2011 yılında genel seçim olacak, birkaç önce veya zamanında. Bizde de gelenekselleşmiştir sivil toplum örgüt başkanlarının yakın bulduğu siyasi partiden aday adaylığı. Hal böyle iken de, üyelerini çay içmeye bile bir araya getiremeyen bazı sivil toplum örgüt liderleri yakın buldukları siyasi partiye yakınlığını sadakatini belirtmek için evet-hayır diyeceklerini deklare ediyorlar.
Evde hanımına dahi şu partiyi seç diyecek gücü yokken veya ev halkı ile dahi aynı fikirde olmayan sözüm ona bazı sivil toplum örgüt liderlerinin, beylerine sadakat beyan etmesi ne derece sağlıklı sonuç getirir, referandumda.
Görüştüğüm her siyasiye önerim; Milleten evet ya da hayır cevabı için onay istemeyin, yalnızca insanlara Anayasa"da neler değiştirilmek isteniyor, şimdiki ile yeni Anayasa Maddelerini kıyaslayın, Vatandaş sandığa gittiğinde bilinçli olarak oy kullansın oldu.
Daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük için yapılacak Anayasa değişikliği referandumunda bırakın Vatandaş özgürce oyunu kullanabilsin derim. Malatya EVET veya HAYIR dedi, reklamları sıkıcı oluyor, benim adıma kimse evet ya da hayır diyerek ipotek koyamaz. İster yeni ister eski Anayasa"da böyle bir madde yok,olamazda.
Bende bir sivil toplum örgüt başkanıyım hiçbir üyeme evet ya da hayır demesi için öneride bulunma gibi cahillik yapmam. Çünkü bizim derneğimizde herkes özgür ve aklıselimdir, neyin kendisine yararlı olacağını bilecek zekâya sahiptir. Ben ise küstah değilim, 2011 seçimlerinde de hiçbir siyasi partiden aday adaylığım söz konusu değildir.
Tüm bu nelerden dolayı Biz Size Destek Olmuştuk demeyeceğiz, Bizler kamuoyu görevi yapıyoruz.
İnanın yazdıklarımı gönül rahatlığı ile Sizlerle paylaştım, beni en iyi Siz anlarsınız. Biliyorum.