Seyran Park
Yeşilyurt
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sahil Park
Eğitim 11 Ekim 2024 - 09:58 Yorum: 0

Bayburt’ta Bilimsel Farkındalık Artıyor: ‘Bilimin Işığında Bayburt’ Projesi

Bayburt’ta bilimsel farkındalığı artırmayı hedefleyen ‘Bilimin Işığında Bayburt’ projesi hayata geçirilerek, Yenişehir Parkı’nda Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonuyla etkinlik düzenlendi. Etkinlikte, bilimsel çalışmalarla yakın...

Bayburt’ta Bilimsel Farkındalık Artıyor: ‘Bilimin Işığında Bayburt’  Projesi

Bayburt’ta bilimsel farkındalığı artırmayı hedefleyen ‘Bilimin Işığında Bayburt’ projesi hayata geçirilerek, Yenişehir Parkı’nda Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonuyla etkinlik düzenlendi. Etkinlikte, bilimsel çalışmalarla yakından ilgilenen öğrencilerin hazırladıkları proje ve eserler sergilendi. Büyük ilgi gören programa, İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Bayburt İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, eğitim ve öğretimdeki değişim ve gelişimlere vurgu yaparak şunları söyledi: “Bilindiği üzere eğitim ve öğretim anlayışı her geçen gün kendini yenilemekte ve farklılaşmaktadır. Bu kapsamda, eğitim ve öğretim sadece dört duvar arasındaki sınıf ortamından çıkıp, sürekli kendini güncelleyen bilgi ve teknoloji ışığında teoriden pratiğe doğru tarif edilemez bir hızla ilerlemektedir. Eğitim öğretim, zamanla öğretmenin bilgi sunmasından uzaklaşarak, öğrenenin bilgiyi keşfetmesine dayanan bir hale gelmiştir. Bu bağlamda bilim ve toplum programları, değişen ve gelişen eğitim öğretim anlayışında büyük bir öneme sahiptir.”
Konuşmanın ardından, Bayburt Ortaokulu Halk Oyunları Ekibi ve Bayburt İl Jandarma Komutanlığı açılış gösterilerini sergiledi. Etkinlikler sonrasında, İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney’in öncülüğünde protokol üyeleri, Bilim Şenlikleri kapsamında atölye liderleri tarafından hazırlanan stantları gezerek incelemelerde bulundu. Stantlarda çeşitli bilimsel çalışmalar ve uygulamalar sergilenirken, protokol üyeleri projelerin bölgedeki bilimsel farkındalığı artırmadaki katkılarını öne çıkardı. Aynı zamanda öğrenciler de stantları gezme fırsatı buldu. Bilimsel çalışmalarla yakından ilgilenen öğrenciler, atölye liderlerinin yönlendirdiği çeşitli etkinliklere katıldılar. Öğrenciler, uygulamalı deneyler ile bilimi daha yakından deneyimlediler. Bu etkinlikler, gençlerin bilimsel düşünceyi pekiştirmelerine ve günlük hayatla bağlantılı uygulamalarla bilimi anlamalarına katkı sağladı. Atölye liderleri, öğrencilere teorik bilgilerin nasıl pratiğe dönüştüğünü gösterirken, projeler öğrencilerin ilgisini çekti ve bilime olan meraklarını artırdı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri