malatya-buyuksehir
Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
19:19 MHP lideri Bahçeli: "Hiçbir hain ve hasmane hesap tutmayacak, hiçbir kanlı...19:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Milletimiz şunu bilsin ki Türkiye’ye uzanan kirli e...19:17 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türk savunma sanayisinin lokomotif kuruluşlarından...19:16 Lübnan tezkeresi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi19:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “(TUSAŞ saldırısı) 4 şehidimiz var 14 yaralımız var”19:13 TUSAŞ’a yönelik terör saldırısında yaralanan 14 kişi hastanelere kaldırıldı19:09 AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Ossowski: "TUSAŞ tesislerine yönelik terör s...19:08 TUSAŞ tesisleri içerisinde bulunan okuldan tahliyeler gerçekleşti19:07 CHP Genel Başkanı Özel: "Bu saldırıyı görünce insanın aklına buradaki zaman...19:07 ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Suudi Arabistan’da19:04 Bakan Yerlikaya: “Maalesef 4 şehidimiz, 14 yaralımız var, 3’ünün durumu ağı...19:02 MHP Genel Başkanı Bahçeli: "Türkiye Uzay ve Havacılık Sanayii AŞ’nin (TUSAŞ...18:41 AK Parti Sözcüsü Çelik : "TUSAŞ yerleşkesine yapılan terör saldırısını lane...18:38 Karamürsel’de bir kişi aracında ölü bulundu18:37 Teröristler TUSAŞ’a gasp ettikleri ticari taksiyle geldi18:35 AK Parti Sözcüsü Çelik: "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Ankara...18:34 Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından Ankara’daki terör saldırısına kınama18:26 İçişleri Bakanı Yerlikaya: "4 şehit, 14 yaralımız var, 3’ünün durumu ağır."18:26 İçişleri Bakanı Yerlikaya: "Kimlik bilgileri belirlenince örgüt de ortaya ç...18:24 UEFA Avrupa Ligi: Galatasaray: 3 - Elfsborg: 0 (İlk yarı)
Yerel 23 Ekim 2024 - 16:45 Yorum: 0

Başkan Ödül’ün Veteriner Hekimliği Eğitiminin başlamasının 182. yılı açıklaması

Kars Veteriner Hekimleri Odasından Türkiye’de Veteriner Hekimliği Eğitiminin başlamasının 182. Yılı dolayısıyla açıklama yapıldı.VHO Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Ödül, tarafından yapılan açıklamada, “Dünyada veteriner hekimliğin geçmiş...

Başkan Ödül’ün Veteriner Hekimliği Eğitiminin başlamasının 182. yılı açıklaması

Kars Veteriner Hekimleri Odasından Türkiye’de Veteriner Hekimliği Eğitiminin başlamasının 182. Yılı dolayısıyla açıklama yapıldı.
VHO Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Ödül, tarafından yapılan açıklamada, “Dünyada veteriner hekimliğin geçmişi M.Ö. 2000 yıllarına dayandığı tahmin edilmekte olup tarihin en eski mesleklerinden biri olarak görülmektedir. Dünyanın ilk Veteriner Hekimlik eğitimini veren fakültesi 1762 yılında Fransa’da açılmış, ülkemizde ise akademik anlamda veteriner hekimliği eğitim ve öğretimine 23 Ekim 1842 yılında başlanmıştır. Veteriner hekimlerin insanlık için çalışmaları, 1842 yılından bugüne kadar katlanarak devam etmektedir.
Veteriner hekimlik mesleği “Tek Sağlık” konsepti gereğince tüm dünyada hayvan sağlığını ve dolayısıyla insan sağlığını korumada, yeterli ve güvenli gıdaya erişimde stratejik öneme sahip bir meslektir” ifadelerine yer verildi.
VHO Başkanı Ercan Ödül, “Geleceği şekillendiren temel argüman, bilgiyi üretmek, bilgiye ulaşmak ve bilgiyi kullanmaktır. Günümüzde bilim ve teknolojideki baş döndürücü gelişmelerin, veteriner hekimliğinde de devrimsel nitelikte değişimlere yol açacağı beklenmektedir. Yapay zeka, 3D yazılımı, gen teknolojisi ve bilişim teknolojisinin kullanımının veteriner hekimlikte deneysel düzeydeki ilk örnekleri, yakın gelecekteki gelişmelerin de habercisidir. 21’inci yüzyıl toplumlarının beklentileri, hem veteriner hekimliği eğitim-öğretiminin yeniden kurgulanmasını; hem de veteriner hekim profilinin yeniden tanımlanmasını zorunlu hale getirmektedir. Bu bağlamda, yakın gelecekte veteriner hekimin, daha yenilikçi, teknolojik açıdan yetkin, değer temelli hizmet sunan, liderlik vasfına sahip, iletişim becerileri güçlü, etik ilke ve değerlere bağlı olacağı beklenmektedir” dedi.
Ödül, “Türk Veteriner Hekimleri Birliğine bağlı Kars Veteriner Hekimleri Odası olarak Türkiye Cumhuriyetinin yeni yüzyılında hedefimiz, mesleğimizin yüksek standardını ve sürdürülebilirliğini devam ettirmek için kaliteli bir veteriner hekimlik eğitim ve öğretiminin ülkemize kazandırılarak, iyi donanımlarla çağdaş veteriner hekimlik uygulamasının gerçekleştirilmesidir. Bu vesile ile 6 gün sonra kutlayacağımız Türkiye Cumhuriyetinin 101. Yılını ve sonrada 23 Ekim Ülkemizde Veteriner Hekimliği eğitim ve öğretiminin başlamasının 182. Yılını kutluyor, Ülkemizde bulunan tüm Veteriner Fakültelerinde ve Bölgemizde bulunan Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesinde eğitim öğretimi kesintisiz devam ettirebilmek adına fedakarca hizmet veren değerli hocalarımıza teşekkür ediyor, tüm meslektaşlarımıza ve meslektaş adayı öğrenci kardeşlerimize başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri