Seyran Park
Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
19:15 Van’da 17 kilo 756 gram metamfetamin ele geçirildi19:14 Muş Valisi Çakır, yerel üreticileri destekleyerek doğal sebze ve meyve satı...19:13 Kütahya’da iki işçi servisi çarpıştı: 3 yaralı19:12 Freni patlayan kepçe 7 aracı biçti: 8 yaralı19:10 Muş’ta hakemler ve gözlemciler sezon açılışını yaptı19:10 Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanl...19:03 Ağaçtan düşen vatandaş 3 saat süren çaba ile hastaneye ulaştırılabildi18:59 İstanbul’da ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden o...18:58 Çiçekdağı’nda ücretsiz İngilizce kursu başlıyor18:41 Bahçıvan arkadaşını ziyarete gelen şahıs Rojin’in cansız bedenini buldu18:38 Motosiklet sürücüsü 1 aylık yaşam mücadelesini kaybetti18:37 AK Partili Dağ’dan Karşıyaka Stadı açıklaması: "Bugün derseniz bugün, yarın...18:35 Hava sıcaklığı perşembe gününden itibaren hissedilir derecede azalacak18:33 Limiti 100 bin lira ve üzerindeki kredi kartlarından 750 liralık pay alınma...18:18 El hijyeni sağlığın ilk adımı18:17 Ukrayna’da eğlence mekanlarına baskın: Askerlik çağındaki erkekler gözaltın...18:17 Malatya’da yasa dışı silah ticareti operasyonu: 3 tutuklama18:13 CHP lideri Özel: "Türkiye Cumhuriyeti devletiyle, milletiyle ülkesiyle bölü...18:12 Aksaray’da iş yerinde 11 adet kaçak cep telefonu ele geçirildi18:12 Anne adaylarına yol gösteren eğitim
Siyaset 15 Ekim 2024 - 15:29 Yorum: 0

Başkan Altay: “Üniversitelerimiz şehrin insan kaynağına büyük katkı sağlıyor”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen “Üniversite Buluşmaları” kapsamında Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileriyle buluştu.Prof. Dr. Şahabe...

Başkan Altay: “Üniversitelerimiz şehrin insan kaynağına büyük katkı sağlıyor”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen “Üniversite Buluşmaları” kapsamında Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileriyle buluştu.
Prof. Dr. Şahabettin Yiğitbaşı Konferans Salonu’nda düzenlenen programda konuşan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, vizyoner bakış açısıyla Konya’nın gelişimine büyük katkı sunan ve üniversitelerle olan iş birliğini her zaman destekleyen Başkan Altay’ı ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

“Konya sizi yavaş yavaş içine çekiyor, değiştiriyor, dönüştürüyor”
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da kendisinin de mezun olduğu Selçuk Üniversitesi’nde öğrencilerle bir arada olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek konuşmasına başladı. Başkan Altay, Konya’ya ilk gelen öğrencilerin “notlarımı yükselteyim bir an önce gideyim” diye düşündüklerini dile getirerek, “Ama sonra Konya sizi yavaş yavaş içine çekiyor, değiştiriyor, dönüştürüyor ve Konya’yla ilgili hatıralarınız hem zihninizde kalıyor hem Konya’da yaşamaya devam ediyorsunuz. Onun için üniversiteler bizim için çok kıymetli. 5 üniversitede 120 bine yakın öğrencimiz var ve şehrin insan kaynağına çok büyük bir etki ve katkı sağlıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

“Gençlerimizin geleceğe hazırlanmalarıyla ilgili yoğun çaba sarf ediyoruz”
Üniversite öğrencilerinin Konya’da bulunmasından dolayı çok memnun olduklarını vurgulayan Başkan Altay, “Konya Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman gençlerimizle iletişim kurmak, onların sorunlarını çözmek, ihtiyaçlarını gidermek ve geleceğe hazırlanmalarıyla ilgili yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Bu çabanın ana omurgasını Gençlik Meclisimiz oluşturuyor. Burada yer almanızın çok kıymetli ve önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.
Başkan Altay konuşmasının devamında Konya Büyükşehir Belediyesi’nin gençlik faaliyetlerinden de bahsederek gençlerin Kapsül Teknoloji Platformu, Sosyal İnovasyon Ajansı, Genç Kültür Kart’a başvurarak gençlik ve öğrenci hizmetlerinden faydalanmalarını istedi.

“Şehrin sokaklarında dolaşın”
Üniversite öğrencilerinden kampüs bölgesinden çıkarak şehir merkezine gelmelerini isteyen Başkan Altay, “Şehrin sokaklarında dolaşmanızı arzu ediyoruz. Çünkü burası çok kadim bir şehir. 10 bin yıldır şehir hayatını devam ettirebilmiş dünyanın ender yerleşim yerlerinden birisinde bulunuyoruz. Bunun tescili de Çatalhöyük. Konya her dönemde Anadolu’da hangi medeniyet hüküm sürüyorsa o medeniyetin en önemli şehirlerinden birisi olmuş. İnce Minareyi, Karatay Medresesi’ni, Alaaddin Camisi’ni, Depo No:4’ü, Darülmülk Sergi Sarayı’ndaki sultanlarımızı görmeden lütfen üniversite hayatınızı tamamlamayın” cümlelerini kullandı.
Başkan Altay, programın sonunda öğrencilerle sohbet ederek soruları cevapladı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri