malatya-buyuksehir
Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 25 Ekim 2024 - 19:46 Yorum: 0

Bakan Yerlikaya: “(TUSAŞ’taki terör saldırısı) Hiçbir şekilde içeride rehin olayı yaşanmadı”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ’a yönelik terör saldırısıyla ilgili, "Burada bir şeyi açıklığa kavuşturmamız gerekiyor, hiçbir şekilde içeride rehin olayı yaşanmadı, net ve açık. Eğer biz içeriye bu şekilde girmekle ilgili geç kalsaydı...

Bakan Yerlikaya: “(TUSAŞ’taki terör saldırısı) Hiçbir şekilde içeride rehin olayı yaşanmadı”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ’a yönelik terör saldırısıyla ilgili, "Burada bir şeyi açıklığa kavuşturmamız gerekiyor, hiçbir şekilde içeride rehin olayı yaşanmadı, net ve açık. Eğer biz içeriye bu şekilde girmekle ilgili geç kalsaydık bunu konuşuyor olabilirdik" dedi.
İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya, Bilkent Şehir Hastanesi’nde TUSAŞ’a yapılan terör saldırısında yaralanan vatandaşların ailelerini ziyaret etti. Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Yerlikaya, saldırının detaylarını aktardı.
Bakan Yerlikaya, TUSAŞ’a bölücü terör örgütü PKK’nın yaptığı terör saldırısı sonucunda 5 şehidin ve 22 yaralının olduğunu hatırlatarak, “Yaralılarımızdan 3’ü aynı günün akşamı taburcu olmuştu. 19 arkadaşımızın tedavi süreci 6 hastanemizde devam ediyordu. Bugün itibarıyla yatan hasta sayışımız 8, 11 hastamız dün ve bugün taburcu oldular. Yaralılarımızdan 6’sı bu hastanemizde. Onlardan 5’ini az önce hekimlerimizle beraber ziyaret ettik. 1 arkadaşımız ise yoğun bakımda ve durumu stabil. Diğer arkadaşımız da Sincan Eğitim Araştırma Hastanesi’nde tedavi süreçleri devam ediyor. Hepsinin durumu iyi, moralleri iyi. 7 özel harekat polisimiz vardı. Onların 2’si burada yatıyor. Diğer 5’i daha önceki 11 içerisinde olduğu gibi taburcu oldular ve şu anda aileleriyle beraber” açıklamasında bulundu.

“Yaralandığını anlayan kadın terörist kendini patlatıyor”
Saldırı anında yaşananları da aktaran Bakan Yerlikaya, "TUSAŞ’a, bölücü terör örgütü PKK’nın saldırdığı saate dönecek olursak, saat 15.26 gasp edilen bir taksi var ve onunla TUSAŞ’ın nizamiyesine geliniyor. Araçtan iki hain terörist iniyor. Ellerinde hiçbir silah olmayan masum insanlara ateş saçıyorlar. Orada hemen şehit olan kardeşlerimiz var. Kendisi yaralanmasına rağmen Atakan Şahin kahramanımız tabancası ile karşısındakinin büyük tüfeğinin olmasına rağmen ateş ediyor ve kadın teröristi yaralıyor. 15.26’dan 4 dakika sonra yaralandığını anlayan kadın terörist kendini patlatıyor. Üzerinde yüklü miktarda plastik patlayıcı var. Bu patlama hadisesinden yani 15.30’dan 10 dakika sonra iki zırhlı araçla birlikte bizim Jandarma Özel Harekatımız oraya geliyor. Yani saldırıdan 14 dakika sonra” ifadelerine yer verdi.

“En kısa sürede 730 jandarma ve emniyet birimi gidiyor”
Olaya ilk müdahaleyi jandarma ekipleri tarafından yapıldığını kaydeden Yerlikaya, “Süratle jandarmamız ve emniyetimiz özellikle Jandarma Özel Harekat ve Polis Özel Harekat birimlerimiz oraya akın ediyor. En kısa sürede 730 jandarma ve emniyet birimi gidiyor. Başta İHA’lar olmak üzere bu olayın olduğu yere havadan da unsurlarımızla binanın etrafını tamamen çembere almak üzere havadan unsurlarımız da oraya gönderiliyor. 15:52’de bir zırhlı araç ve 17 Polis Özel Harekat birimimiz erkek teröristin akademi binasına girdiğini bildikleri için hemen oraya gidiyorlar. 15:52’de binanın dışı tamamen cam, turnike ve kapı var. Oraya korku salarak azametle girilmesi kararı veriliyor. Zırhlı araç 60-70 km hızla kapı ve camı patlatarak oraya giriyor. 17 kahraman çelik kalkanlarla oraya giriyor. Bu şekilde girip ‘v’ şeklindeki çelik koruyucu kalkanlarla beraber 17 kahraman Özel Hareket Polislerimiz oraya giriyor” diye konuştu.

“Hiçbir şekilde içeride rehin olayı yaşanmadı, net ve açık”
Erkek teröristin paniklediğine vurgu yapan Bakan Yerlikaya, “Terörist iki el bombası atıyor. Bizim arkadaşlarımız onun da tıpkı diğer terörist gibi üzerinde bomba olduğunu bildiği için hazırlıklılar. Orada 2 Özel Harekat Polisimiz sadece hafif yaralanıyor. Ama hemen o bine içerisinde terörist kaçmaya başlıyor. Bizim arkadaşlarımız temkinli ama devamlı olarak teröriste ateş açıyor. Burada bir şeyi açıklığa kavuşturmamız gerekiyor, hiçbir şekilde içeride rehin olayı yaşanmadı, net ve açık. Eğer biz içeriye bu şekilde girmekle ilgili geç kalsaydık bunu konuşuyor olabilirdik. Ama orada benim Polis Özel Harekatın cesareti, cevvalliği, ani bir şekilde doğru karar vermesi hiçbir şekilde orada çalışan arkadaşlarımızın rehin almayla ilgili bir durumunun yaşatmamıştır” şeklinde konuştu.

“Çıkış olmayacağını bildiği için kendini orada patlatıyor”
Olayın devamında erkek teröristin binanın içine kaçmaya devam ettiğini dile getiren Bakan Yerlikaya, “Panikleyen terörist 3’üncü kata çıkıyor ve tuvalete sıkışıp kalıyor. Saat 16.40’da yani Polis Özel Harekatımızın içeri girmesinden 48 dakika sonra artık buradan çıkış olmayacağını bildiği için kendini orada patlatıyor. Bütün bu tedbirlerimize rağmen 5 arkadaşımız hafif şekilde yaralanıyor. 15.26’da teröristlerin arabadan inip menfur saldırıyı başlattıkları an, 16.40’ta da Polis Özel Harekat sıkıştırdı, çıkamadı ve hiçbir Polis Özel Harekatımızda ve jandarmamızda bir tane bile mermi yarası yok. Bütün bunlar olurken JÖH orada vatandaşlarımızın sahipsiz olmadığını gösteriyor. 730 arkadaşın tamamı 20 dakikada geliyor” bilgilerini paylaştı.
Yerlikaya, bazı sosyal medyada ve diğer yayınlarda terörist sayısını farklı yansıtıldığını da söyleyerek, kamuoyunun yanıltılmaması gerektiğini vurguladı.
Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturmanın yürütüldüğünü de aktaran Yerlikaya, gelişmeler neticesinde gerekli bilgileri paylaşacaklarını söyledi.

“Mardin’de kırmızı kategoride aranan bir PKK’lı terörist girdiği çatışmada ölü olarak ele geçirildi”
Sabah saatlerinde Mardin’de PKK’lı teröristlere yönelik operasyon düzenlendiğini de kaydeden Yerlikaya, “Mardin’den güzel bir operasyon geldi. Mardin’de kırmızı kategoride aranan bir PKK’lı hain terörist teslim ol çağrılarına uymayınca girdiği çatışmada ölü olarak ele geçirildi. Biz bunun beraberinde bir yardımcısının olduğunu da biliyorduk. Onunla da ilgili gelen bilgileri değerlendirdik ve bundan yaklaşık 3 saat önce gri kategoride yer alan diğer teröristi de etkisiz hale getirdik” diye konuştu.
Bakan Yerlikaya, sabah erken vakitte 31 ilde Emniyet Genel Müdürlüğü koordinasyonunda PKK ile hareket ettiği değerlendirilen 176 kişinin gözaltına alındığını da duyurarak, soruşturmanın devam ettiğini ve birimlerin büyük uyum içinde çalıştığına dikkati çekti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
ÇOK OKUNANLAR
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri