Sahil Park
malatya-belediye
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 18 Mart 2025 - 11:49 Yorum: 0

Bakan Güler: "Çanakkale’yi tarihimize altın harflerle yazdıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ecdadımızı şükranla yâd ediyorum"

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Çanakkale’yi tarihimize altın harflerle yazdıran başta Anafartalar kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere yaşadığımız toprakları bizlere vatan kılan ecdadımızı rahmet ve şükranla yâd ediyorum" de...

Bakan Güler: 'Çanakkale’yi tarihimize altın harflerle yazdıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ecdadımızı şükranla yâd ediyorum'

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Çanakkale’yi tarihimize altın harflerle yazdıran başta Anafartalar kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere yaşadığımız toprakları bizlere vatan kılan ecdadımızı rahmet ve şükranla yâd ediyorum" dedi.
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ‘18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Çanakkale Zaferi’nin 110’uncu yıl dönümünün büyük bir gururla kutlandığını anımsatan Güler, aynı zamanda milli ve manevi değerler için şehit olan kahramanları rahmetle andığını belirtti. Bakan Güler, "18 Mart 1915’te, Anadolu’nun her bir köşesinden ve bugünkü gönül coğrafyamızdan gelip Çanakkale’de omuz omuza mücadele eden Mehmetçiklerimiz, yedi düvelin üstün savaş gücü ve teknolojisi karşısında, iman dolu göğüslerini siper ederek istiklal ve istikbalimizin teminatı olmuşlardır" açıklamasında bulundu.

"Çanakkale’yi tarihimize altın harflerle yazdıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ecdadımızı şükranla yâd ediyorum"
Türk askerinin imkansızı mümkün kıldığını ve onların üstün cesareti ve fedakarlıklarının, milletin gönlünde ve hafızasında sonsuza kadar yaşayacağını kaydeden Güler, "Millî şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, ‘Şu Boğaz harbi nedir? Var mı ki dünyada eşi?’ dizelerinde de ifade ettiği gibi Çanakkale Muharebeleri, tarihte eşine az rastlanır bir şekilde, amansız mücadelelere sahne olmuştur. Deniz ve kara savaşlarında dünyanın en büyük ordularına karşı Mehmetçiğin yazdığı destansı başarılar, şanlı Türk tarihindeki en mümtaz zaferlerden biri olarak bugün de ilham ve motivasyon kaynağımızdır. Bu vesileyle Türk İstiklal Harbi’nin ön sözü olan Çanakkale’yi tarihimize altın harflerle yazdıran başta Anafartalar kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere yaşadığımız toprakları bizlere vatan kılan ecdadımızı rahmet ve şükranla yâd ediyorum" ifadelerine yer verdi

"Şehit ve gazilerimizin bizlere emanet ettikleri kutsal vatanı ilelebet korumak boynumuzun borcudur"
Bakan Güler, Çanakkale’de, Sarıkamış’ta, Millî Mücadele’de, Sakarya’da ortaya konan mücadele ruhunun aynı şekilde Kıbrıs’ta, terörle mücadele operasyonlarında ve 15 Temmuz’da da tezahür ettiğini ifade ederek, şu ifadelere yer verdi:
"Şüphesiz ki bu asil ruh, milletimizin karakterinde ebediyen varlığını sürdürecektir. Kahraman ecdadımızdan aldığımız ilhamla, Cumhuriyetimizin ikinci asrına başladığımız bu tarihî dönemde, ülkemizi daha güçlü ve aydınlık yarınlara ulaştırmak için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Bu çerçevede kahraman ordumuz da; hudutlarımızın güvenliğinin sağlanmasından terörle mücadeleye, Mavi ve Gök Vatanımızdaki hak ve menfaatlerimizin korunmasından uluslararası barış ve istikrarın desteklenmesine, geniş kapsamlı tatbikatların icrasından yerli ve millî savunma sanayimizin geliştirilmesine kadar birçok faaliyeti eş zamanlı olarak ve büyük bir başarıyla icra etmektedir. Elde edilen tüm bu başarılarda en büyük pay, elbette aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize aittir. Onların bizlere emanet ettikleri bu kutsal vatanı ilelebet korumak ve gelecek nesillere miras bırakmak, boynumuzun borcudur."
Şehitlerin aziz hatıralarına daima sahip çıkılacağının altını çizen Güler, "Başımızın tacı olan şehit ve gazi ailelerimiz ile kahraman gazilerimizin, her daim tüm imkânlarımızla yanlarında olmaya devam edeceğiz. Aziz şehitlerimizin ruhları şad, mekânları cennet olsun" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber