İstanbul’da etkili olan iki depremin ardından Bağcılar Afet Koordinasyon Merkezi’nde bir araya gelen yöneticiler, ilçe genelinde çalışma başlattı. Yoğunluğun olduğu noktalarda yiyecek ve içecek ikramı yapılırken belediye binasının önüne mob...
İstanbul’da etkili olan iki depremin ardından Bağcılar Afet Koordinasyon Merkezi’nde bir araya gelen yöneticiler, ilçe genelinde çalışma başlattı. Yoğunluğun olduğu noktalarda yiyecek ve içecek ikramı yapılırken belediye binasının önüne mobil şarj istasyonu kuruldu. 16 spor salonu ve 26 caminin de kapıları da geceyi evinde geçiremeyenler için açıldı.
İstanbul Silivri’de etkili olan 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yaşanan bu şiddetli depremlerin hemen ardından Bağcılar Afet Koordinasyon Merkezi’nde kriz masası kuruldu. Kaymakam Abdullah Uçgun’un öncülüğünde yapılan toplantıya Bağcılar Belediye Başkanı Yasin Yıldız, belediye birim müdürleri ve kamu kurumu temsilcileri katıldı. Bu sırada zabıtalar ve güvenlik görevlileri başta olmak üzere ekipler inceleme için sahaya yönlendirildi.
Yapılan çalışmalar neticesinde Bağcılar’da yıkılan herhangi bir bina olmadığı ve can kaybı yaşanmadığı belirlendi. İlçe sakinleri daha önce belediye tarafından belirlenen acil toplanma alanlarında oturdu.
Bağcılar Belediyesi, vatandaşların iletişim sıkıntısı yaşamaması için belediye personeli olan bilişim uzmanları tarafından belirli noktalara mobil şarj istasyonu kuruldu. İstasyonlar, 24 saat boyunca hizmet veriyor.
Mobil araçlarla yiyecek ve içecek ikramı yapıldı
Belediye ekipleri, akşam saatlerinde dışarıda kalan ilçe sakinlerine mobil araçtan çorba ikramında bulundu. Güneşli Meydanı ve Bağcılar Meydanı başta olmak üzere yoğunluğun yaşandığı yerlerde sıcak içecek ve aperatif yiyecekler de ikram edildi.
16 spor salonu ve 26 cami konaklama için ayarlandı
Öte yandan geceyi evinde geçirmek istemeyenler için de tüm önlemler alındı. 16 spor salonu ile 22 mahalledeki 26 cami vatandaşların konaklayacağı barınma merkezleri olarak ayarlandı. İsteyen vatandaşlar, geceyi aileleriyle buralarda geçirebilecekler.
Başkan Yıldız, vatandaşlarla bir araya geldi
Bağcılar Belediye Başkanı Yasin Yıldız, toplanma alanlarını da ziyaret etti. Ailelerle bir araya gelen Yıldız, onlarla sohbet edip moral verdi. Yıldız, ilçe sakinlerinin istek ve önerilerini dinleyip çözüm için notlar aldı.
"Bağcılar’ımızın huzur ve güveni için elimizden geleni yapıyoruz^"
Depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Bağcılar Belediye Başkanı Yasin Yıldız, "Depremin hemen ardından ekiplerimizle beraber sahadayız. Şükürler olsun ki herhangi bir sıkıntımız yok ama sürekli takip halindeyiz. Bağcılar’ımızın, komşularımızın huzur ve güveni için elimizden geleni yapıyoruz. 24 saat boyunca görev başındayız. Vatandaşlarımız acil bir durumda bize ulaşabilirler. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" dedi.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Söke Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün 2025 yılı verileri, çevre bilincinde ulaşılan seviyenin büyüdüğünü ve atılan adımların güçlü olduğunu ortaya koydu. Atık Market ve şantiye-sokak toplama sistemi üzerinden yürütülen çalışmalarla
Ardahan’da etkili olan soğuk hava ve sis, günlük yaşamı olumsuz etkiledi.Türkiye’nin kuzeydoğusundaki Ardahan’ın Göle ilçesinde gece sıcaklıkları eksi 17,9 dereceye kadar düştü. Soğuk havanın etkisini devam ettirdiği kentte yoğun sis nedeniyle görüş mesaf
Çocukluğunda her gün 4 kilometre yol yürüyerek zor şartlar altında eğitimini tamamlayan 22 yıllık sınıf öğretmeni ve okul müdürü Aysel Şener, birincilik ödülü olan 1 milyon doları kazanması durumunda ödülü kanser hastaları ve kız çocukları için kullanacağ
İstanbul’da sabah saatlerinde Boğaz ve çevresinde görülen pus ve hava kirliliği dron ile görüntülenirken sabahın ilk ışıklarında çekilen görüntülerde hava kalitesinin düştüğü bölgeler dikkat çekti.İstanbul’da sabah saatlerinde Boğaz ve çevresinde deniz üz
İncirliova Belediyesi tarafından, Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında İstiklal Mahallesi’nde sıcak asfalt kaplama çalışmaları devam ediyor.İncirliova Belediyesi, ilçe genelinde sürdürdüğ
Kütahya Germiyan Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Filistin halkına destek olmak amacıyla "Filistin’e Umut Ol" adıyla Hayır Çarşısı düzenlendi.Yoğun katılımla gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler ve öğretmenler tarafından hazırlanan st
DÜZCE(İHA) – Düzce merkeze bağlı Çiftlik Köyü’nde inşa edilecek olan Hanife Türkseven Aile Sağlığı Merkezi için protokol imzalandı.Düzce Valiliğinde gerçekleştirilen protokole Vali Selçuk Aslan, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, İl Sağlık Müdürü Dr.
Kütahya Belediyesi ile Kütahya Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde düzenlenen İşaret Dili Eğitimi’ni başarıyla tamamlayan 26 belediye personeli, sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.Kütahya Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen Sertifika Teslim Töreni
Thomas Reis: "Takımımın performansı sebebiyle hayal kırıklığı yaşıyorum"
Bakırköy Adliyesi’nde tahliye vaadiyle dolandırıcılık yapan polis memuru hakkında 17 yıla kadar hapis talebi
03Euroleague: Emporio Armani Milan: 72 - Fenerbahçe: 87
04Yağlıdere’de trafik kazasında bekçi hayatını kaybetti
05Zeytinburnu’nda kentsel dönüşümdeki binadan düşen parçalar, 3 otomobili hurdaya çevirdi
06UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 2 - Samsunspor: 0 (Maç sonucu)
07Osmaniye’de motosiklet kazası kamerada
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Samsunspor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Kasimpaşa A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük