Baba oğula bir bağ bağışlamış, oğul babaya bir cıngıl üzüm vermemiş (TÜRK ATASÖZÜ)
Evet, bu sözü kullandığım için Atalarım hakkını helal etsn, mecbur kalmazsam kullanmazdım.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay"ın, tarihi eserlerin korunması için söylemiş olduğu sözden yola çıkarak başlayan polemik bir hafta gibi gündemden düşmedi.
Bakan Günay"ın sözlerinin anlamını net olarak kamuoyu ile paylaşa bilmek amacı ile Nemrut"u, Nemrut"ta ki tarihi eserlerin durumunu, işin ehillerinden yani kulak dolgusu ile haber yapmamak için bilim adamları ile görüştüm.
Çıkan sonuçta şayet, Bakan Günay küresel kriz yaşadığımız süreçte az kalkınmış İl olan Adıyaman"ın ekonomisine katkı sağlama amaçlı olmuş olsaydı, polemiğe bir odun atmak için yazacaktım. Fakat maalesef hiçte öyle olmadığı gerçeği ortaya çıkınca polemiğin alevlendiği günde yayınlayarak ve de Adıyaman"da yayın yapan bir gazetede Malatya"nın eteği tutuştu haberinden sonra yayınlamak istemedim, Malatya kamuoyunda yanlış anlaşılır düşüncesiyle. (Bu araştırmamın sonucundan bazı dostlarıma bahsettim, yazıyı şuan için yayınlamamın gerekmediğini söylediler.) Aslında bu polemik başlamadan önce bilim adamlarından Nemrut hakkında görüş almış olsaydım yada http://www.nemrut.org.tr adresi ziyaret etmiş olsaydı(k)m bu polemik hiçte başlamayacaktı.
Ama olan oldu, Bakan Günay açıklamasına açılım yaparak alevlenmiş polemiği külledi.
Polemiği tutuşturan Medya şimdilerde suskun hatta bazı medya mensupları birbirlerine zeytin dalı bile uzattı, yakında ortak projeler bile üretme girişimlerine başlar(lar)ız.
Bakalım zaman ne gösterecek...
Bakan Günay"ın açıklaması ile başlayan polemiğin alevlendiği günlerde;
Adıyaman Gazetelerinden Günebakış (MALATYA"NIN ETEĞİ TUTUŞTU BAŞLIĞI ATTIĞI GÜNÜN ERTESİ), Malatya Belediyesi BASIN MÜDÜRÜ Hamit Özpolat adına TAZİYE MESAJI yayınladı.
Buraya kadar her şey güzel ve yerinde, yerinde olmayan ve bizce abes olan şu;
1- Malatya"da da hangi Gazeteye bir mensubu olarak Başsağlığı mesajı verseniz, ilan için kimse para istemez.
2- Günebakış Gazetesi tarafından da açıklandı, para karşılığı ilan yayınlanmadı diye, inanıyoruz, adettendir.
3- Hamit Özpolat Malatya Belediye Basın Danışmanı olduğu halde Basın Müdürü olarak Adıyaman"da neden lanse ediliyor?
4- Şayet Hamit Özpolat'ın yalnızca ismi ile yayınlanmış Belediyeki görevi ünvanı kullanılmamış olsaydı bunu gündeme getirme gibi bir cüretimiz olmazdı.
Bu olay bana maziyi hatırlattı, sizinle paylaşmakta, zamanın birinde de Malatya Belediyesi Şirketinde genel müdürlük yapan şahıs Adıyaman Basınına elinden geldiğince reklam desteği vermiş ve bu reklamları öğrendikten sonra da kamuoyu ile paylaşmıştım ve sormuştum Adıyaman Basınına bu desteği vermekle gelecekte Seçimlere yatırım mı yapıyorsunuz? Diye.
Neyse bu konuda yapılacak ilk yerel veya genel seçimde netlik kazanır, ne olur ne olmaz ben içimden geleni paylaşayım da, sonra demedin demesinler
Çok şükür Malatya-Adıyaman arasında polemik şimdilik küllendi, çıkan polemikte bazıları yaratılan bu kaostan adını sanını duyurma imkanı buldu.. olsun bazıları mutlu oldu, enazından 250-300 tirajlı gazetelerinin günde onbinlerce okunan sitemizde adı geçti
Adıyaman"ın 1954"lü yıllarda Malatya"dan ayrılarak kendi başına il olması ve periyodik olarak yaşanan krizleri düşünürken, Atasözümüzün ne kadar haklı olduğu bir kez daha yazmadan edemeyeceğim: Baba oğula bir bağ bağışlamış, oğul babaya bir cıngıl üzüm vermemiş (!) anlayan anladı, hala anlamayan varsa anlayanlara sorsun derim.
Saygılarımla