Mümkünse, AK Parti Malatya’da Fabrika ayarlarına geri dönmesin.
2002 seçimleri sonrası Malatya’yı temsilen gönderdiğimiz 6 milletvekili, aralarında yaşananları hatırlamak istememe rağmen o yıllar ve sonrası Malatya için kayıptan öte gitmedi.
Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hatırına kimlere oy vermişti Malatya; Ahmet Münir Erkal, Ali Osman Başkurt, Miraç Akdoğan, Süleyman Sarıbaş ve Fuat Ölmeztoprak.
Parti kuruluşunda, “Kim olursan ol gel” mantığı ile herkese herkesime kucak açmıştı.
Malatyalılar, 4 yıl boyunca hizmet etmek için seçtiği 5 milletvekili bir arada göremedi.
5 milletvekilini bir arada göremeyen Malatya, zamanın il ve ilçe teşkilatı çatısı altında görülmedi.
Miraç Akdoğan ve Süleyman Sarıbaş ikilisi birlikte, diğerleri ise bireysel faaliyetlerde bulundu, yalnız başlarına görüntülendiler.
AK Parti Malatya teşkilat kurucu başkanı Ali Osman Başkurt’un milletvekilliği adaylığından sonra boşalan koltuk, Av. İhsan Koca tarafından dolduruldu, 2004 seçimleri öncesi yaşanan “kömür karası” skandalı ile gündemde olduğu kadar Malatya’nın siyasi tarihine kara leke olarak kayıt edildi. Dönemin Belediye Başkanı H. Cemal Akın, adaylığı açıklandıktan sonra ‘istenmeyen çocuk’ ilan edildi ve görev süresince mevut vekillerle olduğu kadar il veilçe teşkilatı ile yıldızı barışmadı.
2007 ve 2011’de atılan yeni formatlara da dönmesin…
2007 seçimlerinde isimlerde değişiklik oldu.
Değişen bir şey olmadı.
“Kömür yolsuzluğu” ile il başkanlığı görevinde ismini kara puntolarla siyasi tarihe yazdıran Av. İhsan Koca, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği kontenjanı ile liste başı olan zamanın Ticaret Odası Başkanı Mahmut Mücahit Fındıklı, Mehmet Şahin, Fuat Ölmeztoprak, İstanbul’daki Malatyalı İşadamları kontenjanı ile sürpriz olarak listeye giren Ömer Faruk Öz ve partinin kuruluşundan beri aktif görevlerde bulunan Öznur Çalık, bu 6 vekili de bir arada görmemiz pek mümkün olmadı. 2 yıl Belediye Başkanı H. Cemal Akın’la çalışması gereken vekiller 2009 seçimlerinde ilk işleri Akın’ı ekarte etmek oldu.
2011 seçimlerinde de isimlerde değişiklik oldu. Değişen tek şey 2009’da ekarte edilen H. Cemal Akın Milletvekili olarak meclise gitti. Uyum içinde çalıştıklarını iddia etmek mümkün değil.
2015 genel seçimlerine uzun uzadıya değinmek istemiyorum ama bildiğim Partinin tavanı olduğu kadar tabanı da dayatılan listeden rahatsız.
Temayül yoklaması, sivil toplum kuruluşları seçimi olmasına rağmen istenilen adayların gösterilmeyip, partililere noter görevi verdiler ve onaylattılar. Yani ister beğenin ister beğenmeyin bu listeye oy verin dayatması ile seçime girdi. Bu sıkıntı hala devam ediyor. Seçilen 2 vekili Malatya’da gördük 7 Haziran’dan bu yana.
Bayramlaşma ve birkaç iftar daveti hariç diğer milletvekillerini fotoğraf karelerinde görebildik. Her ne kadar da Malatya milletvekilleri olsalar bile Malatya’da ikamet etmedikleri gibi ulaşmak namümkün bazı vekillere.
Geçmişte yaşananlar ayan beyan hala hafızalarda iken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, seçimlerden çıkan sonucu iyi değerlendirdiklerini belirtirek, "Biz kuruluş gayemize, yola çıkarken söylediklerimize yeniden dönerek, fabrika ayarlarına yeniden dönerek inşallah ilk seçimlerde yeniden tek başımıza iktidarı yakalayacağız" dedi.
Bence, mümkünse AK Parti Malatya’da Fabrika ayarlarına geri dönmesin.
Gerekirse hard diski değişsin.