malatya-buyuksehir
Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 29 Ekim 2024 - 00:10 Yorum: 0

ABD’den İsrail’e UNRWA’nın faaliyetlerini kısıtlayacak yasayı uygulamama çağrısı

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail’e BM’nin Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu UNRWA’nın faaliyetlerini kısıtlamaya yönelik yasayı uygulamama çağrısı yaptı.ABD Dışişleri Bakanlığı’nın çağrısı, İsrail Parlamentosunun bugün Birleşmiş Mi...

ABD’den İsrail’e UNRWA’nın faaliyetlerini kısıtlayacak yasayı uygulamama çağrısı

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail’e BM’nin Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu UNRWA’nın faaliyetlerini kısıtlamaya yönelik yasayı uygulamama çağrısı yaptı.
ABD Dışişleri Bakanlığı’nın çağrısı, İsrail Parlamentosunun bugün Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nın (UNRWA) İsrail topraklarında faaliyet göstermesini yasaklama kararına ilişkin olarak yapıldı.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, İsrail Parlamentosunun kararından kısa süre evvel gerçekleştirilen basın toplantısında UNRWA’nın Gazze’de yeri doldurulamaz bir rol üstlendiğini ve insani yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırma konusunda ön saflarda yer alarak vazgeçilmez bir rol oynadığını ifade etti. Miller, “Şu anda krizin ortasında onların yerini doldurabilecek başka bir kuruluş yok” dedi.
Miller, “Eğer UNRWA devreden çıkarsa, sivillerin, ki buna çocuklar ve bebekler de dahil, hayatta kalmaları için ihtiyaç duydukları gıda, su ve ilaçlara erişemeyeceklerini göreceksiniz. Bu durumu kabul edilemez buluyoruz” dedi.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, “İsrail hükümetine, bu yasanın uygulanmasını durdurması için çağrıda bulunmaya devam ediyoruz. Hiçbir şekilde yasayı geçirmemelerini istiyoruz ve sonraki adımları, önümüzdeki günlerde yaşananlara göre değerlendireceğiz” dedi.
Miller, ayrıca ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin bu ayın başında İsrail yönetimine gönderdiği mektuba dikkat çekerek söz konusu yasanın kabul edilmesinin “Amerikan yasaları çerçevesinde sonuçları olabileceği” ve ABD’nin İsrail’e güvenlik yardımlarını etkileyebileceğini ifade etti.
Sözcü, ABD yasalarının insani yardımların iletilmesini engelleyen ülkelere saldırı amaçlı silahların transferini engellemesi nedeniyle bu durumun ABD’nin İsrail’e yardımlarında kısıtlamalara yol açabileceği uyarısında bulundu.
Bir muhabirin Biden yönetiminin UNRWA’ya ABD’nin sağladığı fonları askıya aldığını hatırlatması üzerine Miller, BM kuruluşunun önemli reformlar gerçekleştirdiğini ve Biden yönetiminin UNRWA’ya yönelik düşüncesinin değiştiğini ifade etti.
UNRWA, binlerce çalışanı ile Gazze Şeridi, Batı Şeria, Ürdün, Lübnan ve Suriye’deki milyonlarca Filistinliye eğitim, sağlık ve yardım hizmetleri sunuyor. UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, daha önce yaptığı açıklamalarda İsrail’in BM kuruluşu UNRWA’yı terör örgütü ilan etmeyi amaçladığını ve buradaki amacının Filistinlilerin mülteci statüsünden çıkarılmalarını sağlamak olduğunu açıklamıştı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri