Sahil Park
malatya-belediye
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 17 Mart 2025 - 10:05 Yorum: 0

ABD Başkanı Trump’tan Biden’a imza suçlaması: "Adına çıkarılan af kararları imza cihazı ile yapıldı"

ABD Başkanı Donald Trump, selefi Joe Biden’ın adına imzalanan birçok af kararı hakkında bilgisinin dahi olmadığını iddia ederek, "Çünkü bunlar Autopen (otomatik imza cihazı) ile yapıldı. Başka bir ifadeyle, Joe Biden bunları imzalamadı" açı...

ABD Başkanı Trump’tan Biden’a imza suçlaması: 'Adına çıkarılan af kararları imza cihazı ile yapıldı'

ABD Başkanı Donald Trump, selefi Joe Biden’ın adına imzalanan birçok af kararı hakkında bilgisinin dahi olmadığını iddia ederek, "Çünkü bunlar Autopen (otomatik imza cihazı) ile yapıldı. Başka bir ifadeyle, Joe Biden bunları imzalamadı" açıklamasında bulundu.
ABD Başkanı Donald Trump, kendisine ait sosyal medya platformu Truth Social üzerinden yaptığı açıklamada selefi Joe Biden’ı hedef aldı. Biden’ın 6 Ocak Kongre Binası baskınını soruşturan Seçilmiş Komite üyeleri dahil birçok kişi için af kararı çıkardığını hatırlatan Trump, bu kararların geçersiz olduğunu söyledi. Trump, "Çünkü bunlar Autopen (otomatik imza cihazı) ile yapıldı. Başka bir ifadeyle, Joe Biden bunları imzalamadı. Daha da önemlisi, bunlardan hiçbir şekilde haberdar değildi" dedi.

Trump’tan soruşturma sinyali
Söz konusu af kararlarının Biden’a açıklanmadığını veya onun tarafından onaylanmadığını vurgulayan Trump, "O bunlardan haberdar değildi ve bunları yapan kişiler muhtemel bir suç işlemiş olabilir. Bu yüzden, 2 yıl boyunca ben ve birçok masum insana yönelik yürütülen cadı avı sırasında elde edilen tüm delilleri yok eden ve silen ‘Seçilmemiş Komite’ üyeleri, en üst düzeyde bir soruşturmaya tabi tutulabileceklerini çok iyi anlamalıdır" dedi.
Trump, alaycı bir üslupla "Seçilmemiş Komite" olarak adlandırdığı Seçilmiş Komite’nin üyelerine atıfla, "Gerçek şu ki, bu belgelerin ülkemizin tarihindeki en kötü başkan olan sahtekar Joe Biden’ın bilgisi veya onayı olmadan onun adına imzalanmasından büyük ihtimalle onlar sorumluydu!" ifadelerini kullandı.

Biden Trump’ı soruşturan komitenin üyelerine af çıkarmıştı
Eski ABD Başkanı Joe Biden, görevi Trump’a devretmesine saatler kala 6 Ocak Kongre Binası baskınını soruşturan Seçilmiş Komite üyeleri hakkında af kararı çıkarmıştı. Biden’ın af yetkisini daha önce benzeri görülmemiş şekilde haklarında soruşturma bile açılmamış isimler için kullanması dikkat çekmişti. Biden, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu afların çıkarılması, herhangi bir kişinin herhangi bir yanlış davranışta bulunduğunun kabulü olarak algılanmamalı ya da herhangi bir suçun kabulü olarak yanlış yorumlanmamalıdır" demişti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber