MALATYA GÜNCEL - Toplumda "gönüllülük" kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek üzere hayata geçirilen "Gönül Elçileri" projesinin Malatya'da, tanıtımı yapıldı.
GÖNÜL ELÇİSİ SAYIMIZ 106
Kongre ve Kültür merkezinde düzenlenen koruyucu aile bilgilendirme toplantısının açış konuşmasında Aile ve sosyal Politikalar Malatya İl Müdürü Hidayet Bozkurt, “Başbakanımızın değerli eşleri Sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde Türkiye nin 81 İl Vali eşlerinin katılımıyla başlatılan ‘Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi’ Toplumumuzun gönüllülük kavramına farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmaların yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek üzere başlatılmıştır. Şu anda gönül elçisi sayımız 106 dır. İl Müdürlüğümüze kayıtlı 14 koruyucu ailemiz ve bu hizmetten yararlanan 15 çocuğumuz mevcuttur.” dedi.
OKŞANMADIK YETİM BAŞI BIRAKMAMALIYIZ
Malatya Valisi Vasip Şahin "Gönül Elçileri" projesi tanıtım toplantısına gösterilen yoğun ilgiden dolayı tüm katılımcılara teşekkür ederek, "Eğer bir mahallede yetim ve muhtaç varsa, derdi paylaşılamayan bir garip varsa o şehirde o sokakta yaşayan herkes ondan ayrı ayı sorumlu tutulmuştur" diyerek konuşmasına şöyle devam etti:
‘’Biz birçok şeyin karşılığını öbür dünyada almaya aday olmuş bir toplum bir milletiz. Bu proje kapsamında tüm kamu kurum temsilcisi arkadaşlarımdan, Kaymakam arkadaşlarımdan, Belediye başkanlarından, muhtarlardan ve sivil toplum kuruluşlarından özel bir gayret,özel bir hassasiyet bekliyorum. Bizler okşanmadık yetim başı bırakmamamız lazım. Ulaşamadığımız bir fakir fukara muhtaç hanesi bırakmamamız lazım. Başbakanımızın bize dediği gibi eğer bir evin bacası tütmüyorsa onun vebali önce size aittir. Ben de o vebali size atıyorum. Bu vebali en azından sizlerle paylaşmak durumundayım. Tüm vatandaşlarımızın tüm Malatyalıların bu konuda daha bir duyarlı olmaya davet ediyorum. Bir de şunu bir vefa olarak bir kadirşinaslık olarak ifade etmek durumundayım Malatya’da gerçekten hem STK hem vatandaşlarımız diğer şehirlere nazaran bu tür faaliyetiler içerisinde çok daha gayretle bulunuyorlar. Çok daha fazla iştirak ediyorlar.’’
KORUYUCU AİLELERİN MUTLULUĞU
Projeye ilişkin koruyucu aile tanıtım spotlarının gösterildiği toplantıda, 4 yıl önce bir kız çocuğuna koruyucu aile olan Mehtap Yaşbay, "İnsanın en büyük dayanağının anne ve babası olduğunu vurgulayan Yaşbay, bir çocuğa anne ve baba olmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. Kızlarının ailelerine ilk katıldığında başını yerden kaldırmayan, çok az konuşan biri olduğunu, ancak onunla oyunlar oynadıkça ve sevgilerini vermeye çalıştıkça kendilerine alıştığını anlatan Yaşbay, ''O sevgiyi paylaşabilmek çok güzel'' dedi.
Koruyucu aile adayı olan Müşerref Dağ ise yurt ve yuvalarda çocuklara her türlü imkanın sunulmasına rağmen hep bir yanlarının eksik kaldığının çocukların gözlerinden okunabildiğini belirtti.
Dağ, koruyucu aile olmaya karar verdikten sonra başvuru yaptıklarını ancak henüz çocuklarıyla tanışmadıklarını ifade ederek, ailecek yaşadıkları heyecanı anlattı.